Sakarya

SAÜ'de yeni eğitim öğretim yılı

18:19 18 Eylül 2016
SAÜ'de yeni eğitim öğretim yılı

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) yeni eğitim öğretim yılında yaklaşık 90 bin öğrenci ders başı yapacak.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, SAÜ'ye bu yıl 10 bin 672 lisans, 7 bin 127 önlisans, 3 bin lisansüstü ve bin 261 yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplamda 20 bin 804 öğrencinin kayıt yaptırdığı, yeni gelenlerle öğrenci sayısının toplamda 90 bine ulaştığı bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim öğretim yılına her zamankinden farklı duygularla girildiğini ifade etti. Üniversite olarak hedefleri yüksek, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen dünyaya açık bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Elmas, şunları kaydetti:

"Üniversiteler, ülkemiz ve dünya sorunlarıyla ilgilenen, onlara çözüm arayan, özgür düşünen ve fikirlerini özgürce paylaşan bireyler yetiştiren, ideallere değer verilen ve onları gerçekleştirebilmeniz için ufkunuzun açıldığı, sizleri yüksek becerilerle donatacak yerlerdir. Ülkemizin 2023 ve sonrasındaki hedeflerine ulaşması, üniversitelerimizin bu niteliklere sahip, çağımızın gerektirdiği bilgi yarışında en ön saflarda yer alan, üretken, çalışkan ve yenilikçi bireyler yetiştirmesiyle mümkün olacaktır. Üniversite olarak gayemiz hedefleri yüksek, değerlerine bağlı, omurgası sağlam, analitik düşünen, dünyaya açık, sosyal iletişim becerileri yüksek, başka disiplinlerle bir arada çalışabilen, değişime ayak uydurabilecek ve liderlik kabiliyetleri güçlenmiş nitelikli mezunlar yetiştirmektir."

Kampüs içi ve kampüs dışı ortamların sürekli öğrenmeyi destekleyecek bir atmosfere sahip olmasını oldukça önemsediklerini belirten Elmas, öğrencilerin bireysel gelişim, bilim, sanat, spor ve kültür faaliyetleriyle desteklenmeye devam edileceğinin altını çizdi.

Elmas, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.