Sakarya

1. Uluslararası Yeşil Teknolojiler ve Enerji Verimliliği Konferansı

15:26 03 Ekim 2016
1. Uluslararası Yeşil Teknolojiler ve Enerji Verimliliği Konferansı

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezindeki konferansta, elektrik-elektronik, makine, çevre, inşaat, metalurji ve endüstri mühendisliği dallarında, aralarında doktora öğrencilerinin de bulunduğu yaklaşık 30 akademisyen toplam 25 sunum yaptı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde 10 ülkeden yaklaşık 30 akademisyenin katılımıyla "1. Uluslararası Yeşil Teknolojiler ve Enerji Verimliliği Konferansı" düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, konferansın açılış töreninde yaptığı konuşmada, enerji verimliliği konusunun son yıllarda oldukça önem kazandığına dikkati çekti. Konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Torkul, bu tür toplantılar ile yeşil teknoloji ve enerji verimliliği konularında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesinde görev yapan SAÜ eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Arman, "Güneş Enerjisi ve Birleşik Arap Emirliklerinde Güneş Enerjisi" yatırımları üzerine sunum yaptı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere 7 farklı kurumun ortaklığında hayata geçirilen ve Hindistan, Pakistan, Mısır, Sudan, Orta Afrika, Cezayir, Makedonya, Slovakya, Nijerya ve Malezya'dan yaklaşık 30 katılımcı ile çok sayıda dinleyicinin katıldığı etkinlik kapsamında, SASKİ Sakarya Nehri Hidroelektrik Santrali'ne gezi de düzenlendi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.