Sakarya

Kitap dostlarına kütüphane hizmeti

15:37 05 Ekim 2016
Kitap dostlarına kütüphane hizmeti

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Faik Baysal Kütüphanesi 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin buluşma noktası oldu.

İlk, orta, lise ve üniversiteden her yaştan öğrenciyi misafir eden kütüphanede birçok disipline ait 21 bin kitap Sakaryalıların kullanımına sunuluyor.

Haftanın 7 günü 08.30 ve 19.00 saatleri arasında hizmet sunan kütüphaneye kayıt olmak için ise eğitim kurumundan alınacak öğrenci belgesi ile kütüphaneden temin edilen üyelik kayıt formunun doldurulması yeterli oluyor.

- "Amacımız yaşayan bir kütüphane oluşturmak"

Faik Baysal Kütüphanesi Sorumlusu Çetin Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla öğrencilerin kütüphaneye olan ilgisinin arttığını söyledi.

Kütüphaneye her yaş kategorisinden yaklaşık 8 bin civarında üye olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Üyelerimizin büyük çoğunluğunu ise genç öğrenciler oluşturuyor. Kütüphane olarak öğrencilere kitap okuma sevgisi aşılamanın yanında onların eğitimine katkı sağlamak ve kültürel entelektüel ihtiyaçlarını karşılamak gibi misyonlarımız var. Kütüphaneye üye olan misafirlerimiz 15 gün süreyle 2 kitabı ödünç alabiliyor. Ayrıca kütüphanemizde sunulan ücretsiz internet erişiminden de faydalanabiliyor. Amacımız yaşayan bir kütüphane oluşturmak. Kütüphanemizin yanında bulunan Divan Kitap Cafe ile sosyo-kültürel bir ortam oluşturmak istiyoruz."

Şahin, kütüphanede her yaştan öğrenci ve yetişkine hitap eden kitapların bulunduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Yeni dönemde çeşitli kültürel etkinlikleri Faik Baysal Kütüphanesi'nde düzenleyeceğiz. Türkiye'nin her yerinden yazarlar kütüphanemize gelerek söyleşiler ve imza günleri düzenleyecek. Bu tür etkinliklerle okurları yazarlarla buluşturarak Sakarya'nın kültürel hayatına katkı yapmayı hedefliyoruz. Şimdiden programlarımıza tüm kültür sanat dostlarını bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.