Sakarya

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

22:34 14 Ekim 2016
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, turizmde adını duyurmaya başlayan Sakarya'nın tarihi konaklarıyla ünlü Taraklı ilçesine güzel bir eser kazandırmak istediklerini belirtti.

Bazı yönetim kurulu üyeleri ve Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar'la Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örneklerinden tarihi konaklarıyla yerli ve yabancı turistlerin cazibe merkezi haline gelen Taraklı ilçesini gezen Kınık, Kaymakam Muhammet Kaya ve Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ı ziyaret etti.

Kınık, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük bir Anadolu şehri olan Taraklı'yı ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

Taraklı'nın İpek Yolu üzerinde önemli kültürü olan bir şehir olduğunu aktaran Kınık, "Nüfusu çok fazla olmamasına rağmen Türk Kızılayımızın faaliyetlerinin çok iyi şekilde gerçekleştiğini duymak bizleri memnun etmektedir." dedi.

Genel merkez olarak "Taraklı'da ne gibi projeler yaparız?" diye düşündüklerini dile getiren Kınık, "Özellikle 'Taraklı konakları gibi bir yerimiz olabilir mi?' düşüncesindeyiz. Belediye Başkanımız ve Valimizle bu görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Türk Kızılayı olarak turizmde adını duyurmaya başlayan Taraklı'ya güzel bir eser kazandırmak isteriz. Buraya gelen giden, bize dua eder." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Özkaraman da Taraklı Şubesi'nin faaliyetlerini takdirle karşıladıklarını belirterek, Türk Kızılayı'nın gerçekleştireceği her türlü faaliyete katkı sağlamayı sürdüreceklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.