Sakarya

Sakarya'da afet koordinasyon merkezi tanıtıldı

17:12 25 Ekim 2016
Sakarya'da afet koordinasyon merkezi tanıtıldı

Sakarya'da olası doğal afet durumunda çalışmaların yürütüleceği, 9 şiddetindeki depreme dayanıklı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin iş, siyaset ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine tanıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'nın 1. derece deprem bölgesinde olduğunu, 25-30 yıl aralığında ağır depremlerle karşılaşabildiklerini söyledi.

Doğal afetlere hazırlık ve koordinasyon konusunda AKOM'u inşa ettiklerini bildiren Toçoğlu, hem hastaneye hem de teknik birimlere yakın olması nedeniyle yerinde bir proje olduğunu dile getirdi.

Toçoğlu, bu merkezin sadece doğal afetler değil, başlarına gelebilecek her türlü sıkıntıya göre dizayn edildiğini vurgulayarak, "İfade ettiğim gibi kesintisiz enerji ve internet burada mevcut. Ekipman ve donanım olarak da 1999'a göre çok daha iyi konumdayız." dedi.

AKOM'un 9 şiddetinde depreme dayanıklı bir merkez olarak inşa edildiğini ifade eden Toçoğlu, şu bilgileri verdi:

"Olası afet anında elektrik ve haberleşmede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kendini koruyacak bir şekilde dizayn edildi. Burada uydu interneti kullanıyoruz. Merkezimizde 12 bin kapasiteli su deposu, yemekhane ve 8 yatak bulunuyor. İletişim altyapısı, en kötü senaryo düşünülerek inşa edildi. Telsiz sistemimiz mevcut. Şu anda 7'ye 5 ebadındaki ekranda da şehrin önemli 21 kavşağında yaklaşık 100 kamerayla trafiği kontrol ediyoruz."

Zeki Toçoğlu, afet konusunda dikkat edilmesi gereken asıl konunun imar olduğuna dikkati çekerek, çok katlı bina ve dere yataklarına ev yapmanın felaketleri beraberinde getireceğini kaydetti.

Konutlarda kat sınırlaması yaptıklarını, şehrin gerçekleri ile bilimsel envanterini göz ardı edemeyeceklerini belirterek, "Buna göre hareket ediyoruz. Hamdolsun TÜİK'in verilerine göre, Türkiye'de yaşanabilir şehirler arasında 2. sırada yer aldık. Şehrimizde her alana yayılan çok önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Misafir heyete yakın zamanda açılması planlanan AKOM'u gezdiren Toçoğlu, çeşitli bilgiler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.