Sakarya

Camiye giren hırsız bu kez eli boş döndü

17:43 29 Ekim 2016
Camiye giren hırsız bu kez eli boş döndü

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde daha önce hırsızlık yaptığı camiye ikinci kez giren zanlı, imamın aldığı önlem sayesinde bu sefer eli boş döndü.

Alınan bilgiye göre, daha önce hırsızlık yaptığı Kuzuluk Mahallesi'ndeki Fatih Camisi'ne tekrar gelen hırsızlık zanlısı, sadaka kutusunu açmaya çalıştı.

Cami imamının özel kilit ve kaynak yaptırarak önlem alması sayesinde yardım kutularını açamayan zanlı, içeride bir süre turladıktan sonra çalacak bir şey bulamadan camiyi terk etti.

Hırsızın yardım kutularını açmaya çalışması, caminin güvenlik kameralarına yansıdı. Kayıtlarda, hırsızlık zanlısının cami girişindeki ve içerideki sadaka kutularını karıştırması, kutuları açamayınca cami içinde gezindikten sonra uzaklaşması görülüyor.

- "İş bulma konusunda yardımcı olacağıma söz veriyorum"

Kuzuluk Fatih Cami İmam Hatibi Süleyman Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce aynı kişinin camiye gelerek hırsızlık teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

Camide bir ay önce de hırsızlık olayının yaşandığını ifade eden Şahin, "Güvenlik kamera görüntülerine baktığımızda, bir ay önce camiye gelen hırsız ile bugün camiye gelen hırsızın aynı kişi olduğunu gördük. Şüphelinin bizim camiden çıktıktan sonra civar camilere giderek hırsızlık yaptığı tespit edildi. Hırsıza buradan seslenmek istiyorum; Eğer ihtiyacı olduğu için bunu yapıyorsa, gelsin önce bu işe tövbe edelim. Ne dini ne de ahlaki bir davranış olmadığını kendisiyle paylaşalım. Daha sonra kendisine iş bulma konusunda yardımcı olacağıma söz veriyorum. Yeter ki dini ve ahlaki olmayan bu işi bıraksın." diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Akyazı Jandarma Komutanlığı ekipleri, Karasu, Kocaali ve diğer ilçelerdeki camilerde de hırsızlık yaptığı belirlenen hırsızlık zanlısının yakalanması için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

Akyazı ilçesindeki Fatih Camisi'ne 27 Eylül'de gelen hırsızlık zanlısının, kilidini kırdığı sadaka kutusundaki paraları çalma anı güvenlik kamerasına yansımıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.