Sakarya

Sakarya'da "Bir Gecede AA Nasıl Alınır?" konferansı

11:50 02 Kasım 2016
Sakarya'da "Bir Gecede AA Nasıl Alınır?" konferansı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından Hafıza Teknikleri Eğitim Programı kapsamında "Bir Gecede Nasıl AA Alınır?" başlıklı konferans düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz, burada yaptığı konuşmada, insan hafızasının çalışma tarzının çok farklı olduğunu söyledi.

Hafızanın kronolojik olarak, tarihsel sırayla çalışmadığını belirten Aköz, "Hafıza, beş yıl öncekini çok zor hatırlayıp, beş ay öncekini çok iyi hatırlayan bir mekanizma değildir. Zamanla eskiyen bir sisteme de sahip değildir." dedi.

- "Renklerin ve görselliğin kullanımı önemli"

Hafızaya bir bilgi girdiğinde bilginin kişiye bir şeyler ifade etmesi gerektiğine dikkati çeken Aköz, bu bilginin çarpıcı ve farklı olması gerektiğini ifade etti.

"Sıra dışı olan şeyler, ezberi bozan, monotonluğu kıran detaylar, zihnimizde, hafızamızda daha iyi yer edinir. Hafızanın böyle bir çalışma şekli var." diyen Aköz, günümüzün en büyük sorunlarından biri olan unutkanlık konusunda bilgiler verdi.

Unutkanlığın farklı bir durum olduğunu aktaran Aköz, ancak ciddi sorunlar yaşandığı zaman unutkan olunabileceğini vurguladı.

Hafıza tekniklerine ilişkin bilgiler veren Aköz, "Hafıza görsellik üzerinden yürür. Görseli hatırlar, anlamla uğraşmaz. Anlamla uğraşmadığı için siyah-beyaz not tutmak genelde bizim beynimize çok yardımcı olmaz. Hafıza tekniklerinde renklerin ve görselliğin kullanımı önemlidir. Çünkü birçok siyah-beyaz bilgiyi unutmamıza rağmen, öğretmenin derste verdiği çarpıcı örnek veya söylediği esprili bir bilgi hep akılda kalır." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.