Sakarya

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

16:00 03 Kasım 2016
Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı

Sakarya'da Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı.

Temel atma törenine katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden bu yana, sosyal belediyecilik uygulamalarında dünya standartlarına uygun bir anlayışla hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Toçoğlu, klasik sosyal belediyecilik anlayışını aşan, yerelin sorunlarına çözümler üreten, hükümetin sosyal politikalarına uyumlu, çağın şartlarına uygun yeni bir anlayışı oluştururken aynı zamanda da evrensel standartları hiçbir zaman göz ardı etmediklerini belirtti.

Toçoğlu, "Bu açıdan sosyal hizmetler alanında önce bir plan oluşturduk. Bizim, Sakarya'da yapmamız gereken nedir? Şu anda sosyal politikalar alanında ihtiyaç duyulan hizmetler nelerdir? Eksiklerimizi görüp, buna göre belli bir plan içerisinde hareket ettik." dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında birbirinden özel hizmetleri hayata geçirirken aslında en fazla eksikliğini hissettikleri çalışmanın engelsiz yaşam merkezi olduğunu dile getiren Başkan Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Merkezimizde bakım faaliyetleri zihinsel ve bedensel engelliler için uygulanacak. Engelliler, engel durumu ve yaşlarına göre gruplara ayrılacak. Sakarya'nın ilk engelsiz yaşam merkezinde haftanın 5 günü engellilere hizmet sunulacak. Gündüz bakımevi hizmetlerimiz ile ailelerimizin, günlük yaşamlarını kolaylaştırmaya, toplumsal ilişkilerinin gelişmesine, sağlık hizmetlerinden yararlanmalarına, kendilerine zaman ayırmalarına imkan sağlanacak. 3 kat olarak inşa edilecek olan merkezin en üst katı 'Hayata Tutunuyorum' projesine ayrıldı. Bu projemizle en büyük amacımız, engelli çocuklarımıza özbakım ve ev içi becerileri kazanmalarında yardımcı olmaktır."

Konuşmalarının ardından Engelsiz Yaşam Merkezi'nin temeli atıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.