Sakarya

Sakarya'da ev hanımları çocuk istismarını protesto etti

17:28 03 Kasım 2016
Sakarya'da ev hanımları çocuk istismarını protesto etti

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde sosyal medyada örgütlenen ev hanımları, çocuk istismarını protesto etti.

Sosyal medya üzerinden birbiriyle iletişime geçen ev hanımları, ellerinde "çocuk bedenime dokunma", "masumiyete leke sürmeyin", "çocuk istismarına hayır", "bana dokunma, ben bir çocuğum" yazılı dövizlerle Kent Meydanı'nda toplandı.

Burada grup adına açıklama yapan ev hanımı Hanife Güven, Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 4 yaşındaki Irmak Kupal'ı bu hayattan koparan canileri gördükçe, kadınlara yapılan şiddeti duydukça kahrolduklarını söyledi.

Adalete olan güvenlerinin tam olduğunu, sapık zihniyetleri, kadına el uzatan hadsizleri önce adalete, sonra da Allah'a havale ettiklerini vurgulayan Güven, evlatlarını bu hayattan koparanlara karşı acılarının dinmeyeceğini ancak alacakları en ağır cezanın acılarını bir nebze de olsa rahatlatacağını dile getirdi.

Güven, son 3 yılda 13 bin çocuğun cinsel istismara uğradığına işaret ederek, "13 bin çocuk demek, 13 bin acı demek. 13 bin sapık zihniyet ve düşünceye sahip kişilerin bir kısmı cezaevinde, bir kısmı hala aramızda demek. Çocuklarımız hala risk altında ve biz bu tehlikeye karşı meydan okuyoruz. Artık yeter. Kimse hayatlarının baharında olan evlatlarımızı bizden koparamaz. Hemen şimdi gerekli tedbirler alınmalı." diye konuştu.

"Türkiye'nin yüreği yanan anneleri" olarak çok tepkili olduklarını, devletin gerekli adımları atmasını beklediklerini ifade ederek, "Çocuklarımızın, cinsel arzularına yenik düşen mahluklar tarafından katledilmesine, cinsel istismara uğramalarına seyirci kalmak zorundaydık ama artık haykırmak istiyoruz ve cinsel istismara 'dur' diyoruz. Öyle bir yasa çıkarılsın ki, çocuklarımıza dokunmaya cesaret bile edemesinler, buna cesaret edenlere kesinlikle idam istiyoruz. İdam dahil en ağır cezalar bile biz anne, babaların içini soğutamayacaktır. Bizler biliyoruz ki en ağırlaştırılmış cezalar muhakkak gelecektir fakat biz bu sürecin hızlandırılmasını, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Adalet Bakanımızdan talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocukların da aralarında bulunduğu grup, daha sonra dağıldı.

Alaşehir'de 14 Ekim'de sokağa oynamaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'dan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmış ancak bir sonuç elde edilememişti. Minik Irmak'ı öldürdüğünü katıldığı televizyon programında itiraf eden zanlı H.A'nın ifadesi doğrultusunda Ilıca Mahallesi Sarıkız mevkisinde küçük kızın cesedi toprağa gömülmüş vaziyette bulunmuştu.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece "canavarca hisle öldürmek" suçundan tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.