Sakarya

Sakarya'da toplu açılış töreni

16:37 16 Mart 2017
Sakarya'da toplu açılış töreni

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, halk oylamasına ilişkin, "16 Nisan'da, bu anayasanın kabul edilmesi için herkes elinden geldiği kadar gayret edecek. Düşmanları sevindirmeyeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Sakarya'daki Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Atalay, bu şehirde doğmaktan, Müslüman, Türkiye'nin evladı ve işçi olmaktan dolayı yaratana hamd ettiğini söyledi.

Atalay, 15 Temmuz gecesi Demokrasi Meydanı'nda bulunduğunu belirterek, "Bu hainler işgal girişimi yapıyorlar. Türk-İş, bu işgalin, darbenin sonuna kadar karşısında. 1 milyon üyesi, 4 milyon aileleriyle herkes alanlardaydı. 15 Temmuz'da yaradan bu ülkeye sahip çıkmasaydı, bu ülkenin hali ne olacaktı? Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı bu alanda şu saate burada beraber olmamız mümkün müydü?" diye konuştu.

1995-2002 arasında 11 iç işleri bakanının değiştiğini vurgulayan Atalay, "Böyle bir ülkede istikrar sağlanır mı, böyle bir ülkede terörün hakkından gelinir mi? Onun için Hollanda, Almanya, Avusturya ve düşmanların yaptığı ortada. Onun için sonuna kadar 16 Nisan'da, bu anayasanın kabul edilmesi için herkes elinden geldiği kadar gayret edecek. Düşmanları sevindirmeyeceğiz." diye konuştu.

- "Bu elbise artık bu bedene dar geliyor"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da son 16 yıldır Türkiye'de sağlanan güven ve istikrar ortamıyla müthiş bir başarı hikayesinin yazıldığını söyledi.

Bu ülkeyi, Avrupa'nın en büyük 6. dünyanın en büyük 17. ekonomisi haline getirdiklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, kendilerine bu güveni veren ve yollarını açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yükselişini durdurmak isteyenlerin hep birlikte harekete geçtiğini ifade ederek, "Sözde birbirleriyle alakası olmayan PKK'sı, DEAŞ'ı, FETÖ'sü, hep birlikte bu ülkeyi hedef alıyor. 15 Temmuz'da FETÖ'nün hain darbe girişimini yaşadık. Emin olun, bu yaşananların yarısı başka ülkelerin başına gelse hiçbiri ayakta kalamazdı ama biz dimdik ayaktayız. 7'si değil, 70'i bir araya gelse bizim birliğimizi bozamaz, bozamayacak." şeklinde konuştu.

Yurt dışında bakanlara ve Türk vatandaşlarına yapılan muameleyi asla kabul etmediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bize yıllarca demokrasi ve basın özgürlüğü dersi vermeye kalkanlar, önce kendilerine baksınlar. Kim ne yaparsa yapsın, biz yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izniyle bu ülkeyi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacağız ama önümüzde bir sorun var. Artık bu milletin hedefleri ile mevcut sistem uyuşmuyor. Hedeflerimiz mevcut kalıba sığmıyor. Yani bu elbise artık bu bedene dar geliyor. Şimdi yeni ve modern elbise dikmek zorundayız. Ama bu sefer terzi milletin kendisi olacak, terzi siz olacaksınız. 16 Nisan'da sandık önünüze geliyor. Ey Sakarya, bu yeni elbiseyi dikecek misiniz? Gün, el ele, omuz omuza verme, güven ve istikrarı muhafaza etme, ülkemizin geleceği için daha çok çalışma ve üretme, huzurumuz için bir arada olma ve safları sıklaştırma günü."

- "Nisan ayı aydınlık, pırıl pırıl olacak"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de şanlı bayrağın böyle dalgalandığı sürece bu milletin sırtının yere gelmeyeceğini söyledi.

Türkiye uçağını, tankını yaptıkça içerideki şer odaklarının ve dışarıdaki Avrupa odaklarının kıskançlıktan ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden Palandöken, "İnşallah bundan sonraki günlerde bu şer odaklarından ülkemiz kurtulacak. Tüm milletimizin yüzü gülecek. Bu millet burada, bu meydanda olduğu sürece de inşallah nisan ayı aydınlık, pırıl pırıl olacak." ifadesini kullandı.

- "İşçi istihdamında ilimizde yüzde 14,2 oranında artış sağlanmıştır"

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da kamu ve özel sektör tarafından gerçekleştirilen, maliyeti 1 milyar 542 milyon lira olan 118 projenin toplu açılış töreni için bir araya geldiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, teşrifleriyle Sakarya'ya onur ve gurur bahşettiğini, güç ve moral verdiğini dile getiren Coş, şunları söyledi:

"İlimize böyle bayram gibi bir gün yaşattığınız için zatı devletlerinize şükranlarımızı sunuyoruz. Başlattığınız istihdam seferberliğine bütün gücümüzle destek veriyoruz. 2016 Ocak ayından 2017 Mart ayına kadar işçi istihdamında ilimizde yüzde 14,2 oranında artış sağlanmıştır. Yatırımlar için ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünün temin edilmesi amacıyla da meslek edindirme kursları düzenlenmektedir. Sakarya istihdam artışını sürdürmek için istikrara, yatırıma, yatırımcıya sahip çıkmaya devam edecektir."

- "Tüm mazlum milletler için coşkuyla 'Evet' diyeceğiz"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Sakaryalıların, 15 Temmuz'da tarihi görevini yerine getirdiğini fakat tarihi görevlerinin henüz tamamlanmadığının bilincinde olduklarını ifade etti.

Toçoğlu, "15 Temmuz ruhuyla meydanlara koştuğumuz gibi sandıklara da koşacağız ve karanlık vesayet odaklarını ortadan kaldırarak tarihi görevimizi tamamlayacağız. 16 Nisan'da sadece kendimiz için değil, tüm mazlum milletler için coşkuyla 'Evet' diyeceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.