Sakarya

Sakarya'dan Somali'ye 25 bin kişilik insani yardım

11:02 30 Mayıs 2017
Sakarya'dan Somali'ye 25 bin kişilik insani yardım

Ramazan ayında 25 bin Somaliliye insani yardım ulaştırma hedefiyle yola çıkan Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle uçakların başkent Mogadişu'ya iniş yapamadığını, bu nedenle Türkiye'ye, Cibuti ve Kenya'ya geri dönüşler yaparak ancak 80 saat sonra inişi gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Ramazan ayının ilk günü başkent Mogadişu Tridişu bölgesinde 500 aileye, ikinci gün Mogadişu’ya 13 kilometre mesafedeki kampta yaşayan 500 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Anadolu Yetimhanesini ziyaret ederek inşaatı devam eden kız yetimhanesini inceledik. İHH ile TİKA ortak kuruluşu olan Ziraat Fakültesini de ziyaret ederek nitelikli tarım üzerine çalışmaları yerinde inceledik. 3. gün Bay eyaletinde Beydava'ya giderek iki farklı bölgede 500'er adet olmak üzere bin aileye kumanya ve 60 bin litre su ile 400 aileye zekat dağıtımı gerçekleştirdik. 32 adet adak kurbanımızı da bu bölgede keserek dağıtımını yaptık. 4. gün Mogadişu çevresindeki kamplarda bin aileye kumanya dağıtımı daha yaptık. Ayrıca zekat ve iftariyelikleri dağıtarak yetimlerle iftar sofrasında buluştuk. Özetleyecek olursak iki bin kumanya paketin 12 bin kişiye, 60 bin litre su 5 bin kişiye, kurban hisseleri ise bin kişiye ulaştırıldı. 4. günün sonunda 18 bin kişiye yardımlarımız ulaşmış oldu."

- "Buradaki Müslüman kardeşlerimizin daha çok yardıma ihtiyacı var"

Dernek yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Yaşar Kahraman ise Beydava bölgesinin kuraklıktan en çok etkilenen bölge olduğunu vurgulayarak, burada irili ufaklı yaklaşık yüz kampın olduğunu anlattı.

Kahraman, 2011'deki krizde binlerce insanın hayatını kaybettiğini, acı tarihin bir kez daha tekerrür etmemesi için Somali'de bulunduklarını aktararak, "Buradaki Müslüman kardeşlerimizin daha çok yardıma ihtiyacı var çünkü yeteri kadar yiyecek yok. 'İsraf etme infak et' sloganı ile başladığımız Somali yardım kampanyamızda 5 bin aileye kumanya ve 5 bin kişiye iftar hedefi koymuştuk. Bugün itibarıyla 2 bin aileye kumanya dağıtımını gerçekleştirmiş oluyoruz. Çarşamba günü Somali'den ayrılana kadar inşallah 2 bin 500 aileye kumanya ve toplamda 25 bin kişiye insani yardım ulaştırmış olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.