Sakarya

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

21:47 14 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Sakarya Valiliği ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce şehit aileleri ile gazilere 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yemek programı düzenlendi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen programda konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, zaferden zafere koşan, birçok şehitlere, gazilere ev sahipliği yapan peygamber ocağının terörle, teröristle eş değer tutulamayacağını söyledi.

Örgüt mensuplarını eşkıya olarak tanımlayan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Bizzat silahlı kuvvetlerimizin kendisine darbe yapmaya kalktılar. Milletten önce silahlı kuvvetlere darbe yapmaya kalktılar. Ordumuz ne kadar güçlüyse biz de o kadar güçlüyüz. Silahlı kuvvetlerimiz zaafa uğrarsa fitneye fesada duçar olursa Allah muhafaza silahlı kuvvetlerimizi milletimiz gözden çıkarırsa o zaman biz bindiğimiz dalı kesmiş oluruz. Dört bir tarafımız düşmanlarla dolu. Bizim dost bildiğimiz, ülkemizde üsler verdiğimiz ülkeler bile bize satmadıkları silahı düşmana hibe olarak veriyorlar. 15 Temmuz'un sene-i devriyesine geldik. Bu hainleri unutmamamız, gelecek nesillere anlatmamız, millet olarak uyanık olmamız lazım."

Programa, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent ile çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakını katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.