Sakarya

Sakarya'da 639 kişi boğulmaktan kurtarıldı

16:02 30 Temmuz 2017
Sakarya'da 639 kişi boğulmaktan kurtarıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü cankurtaran ekiplerince, 51 günde 639 kişinin boğulmaktan kurtarıldığı bildirildi.

Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, yaptığı yazılı açıklamada, sıkı önlemler ve sürekli teyakkuz halinde olmaları neticesinde can kaybı yaşamadan sezonu tamamlamak istediklerini belirtti.

Sezonda 46 personel, 26 cankurtaran kulesi, 7 jet ski ve 1 zodyak bot ile 19 Eylül Salı gününe kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında vatandaşların can güvenliğini sağlamak için görevlerinin başında olacaklarını dile getiren Arancı, şunları kaydetti:

"Güvenli sahil Sakarya imajını sürdürmek için sıkı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi 2015 yılında çalışmalarımız neticesinde sahillerimizde hiç can kaybı yaşanmamıştı. Bu yıl, sadece bir vatandaşımız hayatını kaybetti fakat o da yüzme alanı dışında yer alan, uyarı levhalarıyla cankurtaran bölgesi olmadığını ve denize girmenin tehlikeli olduğunu söylediğimiz alanlardan birisinde hayatını kaybetti. Bu can kaybı dışında şu ana kadar can kaybı yaşanmadı. Vatandaşlarımızdan sahil şeridimiz boyunca yerleştirdiğimiz uyarı levhalarına azami oranda dikkat etmeleri hususunda hassasiyet bekliyoruz."

Arancı, cankurtaran faaliyetlerinin başladığı 10 Haziran 2017 tarihinden bugüne kadar Karasu’da 572, Kocaali’de 57, Kaynarca’da 10 kişinin ekiplerin çalışmaları neticesinde boğulmaktan kurtarıldığını bildirerek, şunları ifade etti:

"Bunlardan 127’si hastaneye sevk edildi. 512 kişi ise ayakta tedavi edildi. Toplamda 51 günde 639 kişiyi boğulmaktan kurtarmış olduk. Sadece plajlarda değil, sahil kesiminde bulunan sitelerde de kurtarma ekipmanları ve broşür dağıtıyor, uyarı tabelaları yerleştiriyoruz. Hava şartları müsaade etmediği zamanlarda ise anonslarla vatandaşlarımızın denize girmelerine izin vermiyoruz. Aldığımız sıkı önlemler ve sürekli teyakkuz halinde olmamız neticesinde inşallah 19 Eylül Salı gününe kadar can kaybı yaşanmadan sezonu tamamlayacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.