Sakarya

Bir günlük gelirini Arakan'daki Müslümanlara bağışladı

12:52 23 Eylül 2017
Bir günlük gelirini Arakan'daki Müslümanlara bağışladı

Sakarya'nın Erenler ilçesindeki bir unlu mamuller firması sahibi, bir günlük gelirini Arakan'da zulüm gören ve yardıma muhtaç Müslümanlara ulaştırılması için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) bağışladı.

İsminin verilmesini istemeyen firma sahibi, bölgede yaşanan zulümlerin sona ermesini temenni etti.

İş yeri sahibi, Arakanlı Müslümanların İslam dünyasınca "üvey evlat" muamelesi gördüğünü ve yaşananların üzüntü verici olduğunu belirterek, en azından yardıma muhtaç insanlara bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek adına iş yerinin bir günlük gelirini bağışlama kararı aldığını söyledi.

Firma çalışanları, ekmek veya pasta almaya gelen bazı müşterilerin Arakan'a yardım yapılacağını öğrenince onların da katkıda bulunduğunu aktardı.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ise Arakan'da Budist ordusunun saldırısının ardından Bangladeş'e 500 bin civarında Müslüman'ın geçiş yaptığını söyledi.

Olaylar başladığından beri 3 bin yaralı, 4 bine yakın ölü ve 5 bin kayıp insanın bulunduğunu ifade eden Aydın, "Özellikle Bangladeş'e geçen 500 bin insanın sağlık, barınma, gıda ve benzeri ihtiyaçları had safhaya çıktı. Biz de olayların olduğu ilk günden beri bölgede insani yardım çalışmalarımızı başlattık. Türkiye'den bölgedeki Müslümanlara yönelik yardımları ulaştırmak amacıyla 81 ilde kampanyamız başladı. Sakarya'da da kampanyamızı duyurduk. Örnek bir çalışma oldu. Unlu mamulleri firmasının sahibi bir günlük elde edeceği kazancının tamamını Müslüman kardeşlerimize ulaştırmak üzere derneğimize bağışlayacak." diye konuştu.

İHH'nın bölgede bugüne kadar 143 bin 750 Müslüman'a yardım ulaştırdığını dile getiren Aydın, toplayacakları yardımlarla bu sayıyı en kısa zamanda artırmayı ve daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı umduklarını ifade etti.

Özellikle son günlerde Bangladeş'e gelen Müslümanlarda en temel problemin sağlık sorunu olduğuna değinen Aydın, şunları kaydetti:

"Bu problemle ilgili bölgeye gönderdiğimiz sağlık ekiplerimiz her gün yaklaşık 500 hasta veya yaralı Müslüman kardeşimizi tedavi etmeye başladı. Bölgeye geçen Müslümanlar, henüz barınma imkanlarından mahrum olduğu için ağırlıklı olarak bölgedeki dağlık ve ormanlık arazide ağaçların üzerine serdikleri brandaların altında yağmurdan korunarak yaşam mücadelesi veriyor. Ama son birkaç gündür sel felaketinin gelmesiyle yaşam koşulları gittikçe ağırlaşmaya başladı. Buradan tüm Türkiye'ye, bağışçılarımıza, esnafımıza çağrıda bulunmak istiyoruz. Bu şekilde örnek projelerle, çalışmalarla Müslüman kardeşlerimize destek olalım. Yardım yapanlardan Allah razı olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.