Sakarya

Sakarya'da yeni yıl tedbirleri

17:37 28 Aralık 2017
Sakarya'da yeni yıl tedbirleri

Sakarya'da vatandaşların yeni yıla huzur ve güvenle girmeleri için bir takım tedbirler alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, belediye, emniyet, jandarma, afet ve acil durum, sağlık, kara yolları ile diğer kamu kurum ve kuruluş hizmetleri açısından vatandaşların herhangi bir sorunla karşılaştıklarında gereken kolaylığın sağlanması amacıyla tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Genel güvenlik, asayişin temini, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tatil süresince ekiplerini takviye ederek kendi yönlerinden gerekli tedbirleri alacakları ifade edilen açıklamada, yılbaşı öncesi Asayiş Şube Müdürlüğü, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ve polis merkezi amirliklerinin halkın yoğun olarak bulunduğu alış veriş merkezlerinde özellikle yankesicilik, kapkaççılık gibi asayiş olaylarına karşı tedbir alacağı vurgulandı.

Pazar günü yılbaşı arifesi olması nedeniyle, silah atılma olaylarına karşı polis merkezlerinde nöbetleşe personel görevlendirileceğinin altı çizilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Emniyet Müdürlüğünün diğer birimleri de kendi yönlerinde gerekli tedbirleri alarak çalışmalarını sürdüreceklerdir. Yılbaşı süresince İl Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimlerde 24 saat esasına göre meydana gelebilecek olaylara müdahale için rütbeli personel bulundurulacaktır. İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Otoyol Emniyet ve Trafik Timleri 24 saat esasına göre görev başında bulunacaklardır. İl genelinde Jandarma kod uygulamaları yapılacak, trafik yoğunluğu bulunan yollar ile eğlence yerlerinin denetimi ve kontrolüne ağırlık verilecektir. Gelecek ihbar ve yardım taleplerinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve İtfaiye Müdürlüğü ve SEDAŞ Ekipleri koordineli olarak zamanında olaylara müdahale etmeleri için gerekli önlemleri alacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.