Sakarya

Kaynarcalılar artık Sapanca Gölü'nün suyunu içiyor

15:02 21 Ocak 2018
Kaynarcalılar artık Sapanca Gölü'nün suyunu içiyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca'nın 41 mahallesine Sapanca Gölü'nün suyunu ulaştıracak Kaynarca içme suyu projesinin tamamlandığını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şehir genelinde yürüttükleri çalışmalarla 16 ilçeye bol ve kaliteli su ulaştırmak için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.

Kenti sağlam altyapıya kavuşturmak, sağlam temeller üzerine inşa etmek için yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini bildiren Toçoğlu, "Hamdolsun Kaynarca'nın 41 mahallesine Sapanca Gölü suyunu ulaştıracağımız 10 milyonluk projemizi tamamladık. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımız artık Sapanca Gölü'nün suyunu içiyorlar. Şehrimizde mükemmele yakın altyapı sistemini kurmak için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toçoğlu, Kaynarca'da 50 kilometrelik yeni bir içme suyu hattı ve 6 içme suyu deposu inşa ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Sapanca Gölünden aldığımız suyu, Türkiye'de 193 tesis arasından revizyona ihtiyaç duymayan 3 tesisten birisi olan Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesislerinde arıtıyor, bu suyu 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca'ya ulaştırıyoruz. Sapanca'nın suyu artık Karadeniz kıyılarına kadar ulaşıyor. Bölgede yaşanan bulanıklık su yetersizliği gibi sorunları kesin çözüme kavuşturmuş olduk. Artık Kaynarca'nın tamamında vatandaşlarımız Sapanca Gölünden alınan ve dünya standartlarında arıtılan suyu içiyorlar.

Şehrimizin dört bir yanında içme suyu yatırımlarımız devam ediyor. İnşallah Sakarya'nın her bir noktasına bol ve kaliteli içme suyu ulaştıracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.