Sakarya

Adapazarı'nda kadroya alınacak işçiler bilgilendirildi

16:33 23 Ocak 2018
Adapazarı'nda kadroya alınacak işçiler bilgilendirildi

Adapazarı Belediyesi'nce kadroya alınacak işçiler bilgilendirildi.

Çark Mesire Düğün Salonu'nda yapılan toplantıda, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ve taşeron işçilerin kadroya geçişleriyle ilgili oluşturulan 5 kişilik komisyon, belediye bünyesinde çalışan 470 taşerona bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Dişli, taşeron işçilerin kadroya alınmalarının önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Devlet böyle zor günlerde çok önemli bir karar alarak tüm taşeron çalışanların kadroya alınması için büyük bir adım atmış bulunuyor. Bu gerçekten çok önemli bir karar. Kolay bir iş değil. Bir tarafta Afrin gibi bir operasyon süreci yaşanırken, diğer tarafta taşeron olarak çalışanların kadroya alınmalarıyla ilgili ciddi bir adım atıyor. İşinizi severek yapın. Ne kadar işinize sahip olursanız, kamunun malına ne kadar sahip çıkar, korursanız o kadar hem sizin hem ülke şartlarınız için olur. Hükümetimizin yaptığı bu fedakarlığı unutmayın." değerlendirmesinde bulundu.

İşçilerin sorularını cevaplayan komisyon üyesi ve Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Özüm, taşeron işçilerin kadroya alınma sürecinin titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

Özüm, çalışanların aynı pozisyonla görevlerine devam edeceğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"2 Nisan'dan itibaren belediyenin kuracağı şirket personeli olacaksınız. Hangi haklar varsa hepsinin tamamını kazanmış olacaksınız. Şu anki maaşlarınız ve haklarınızla geçeceksiniz. Hepiniz sendikalı olacaksınız. İlla sendikalı olmak zorunda değilsiniz ama sendika ile haklarınızı ve hukuklarınızı daha iyi savunursunuz.Tazminat haklarınız şirkete geçmiş olacak. Promosyon mutlaka alırsınız. Geçişlerde sınav idarenin inisiyatifinde olacak. Sözlü, yazılı veya mülakat şeklinde olacak. Sorular valilik tarafından gönderilecek. Yazılı sınavda 50 puan baz alınacak. Sözlü sınavda başarılı başarısız olarak geçecek. İtiraz hakkınız olacak. İtiraz edebileceksiniz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.