Sakarya

Kadınlardan Mehmetçiğe "örgülü" destek

15:28 27 Ocak 2018
Kadınlardan Mehmetçiğe "örgülü" destek

AK Parti Erenler İlçe Kadın Kolları üyesi kadınlar, Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerler için atkı, eldiven ve bere örmek üzere bir araya geldi.

Erenler ilçesindeki bir evde düzenlenen örgü etkinliğine, "Bir Yumak İplik Mehmetçiği Sıcak Tutar" sloganıyla başlayan kadınlar, Mehmetçik için dua etti.

Kadınları ziyaret eden Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, harekatta görev yapan askerlere kolaylıklar diledi.

Günümüzde Nene Hatunların, Şerife Bacıların ruhlarının halen devam ettiğine işaret eden Öztürk, askerler için örgü ören kadınlara teşekkür etti.

Devletin, askerlerin ihtiyacını ziyadesiyle karşıladığını aktaran Öztürk, "Buradaki ruh önemli olan. Kurtuluş Savaşı'nda görülen o ruhla kadınlarımız Mehmetçiğimizin yanındalar. Bizim kadınlarımız, 'mesele vatansa gerisi teferruattır' diyerek gönüllü olarak her şeye var. Dünyaya meydan okuyan bir başkomutanımız var elhamdülillah." diye konuştu

Öztürk ayrıca kendisinin ve örgü ören kadınların cepheye gitmek üzere her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

AK Parti Erenler Kadın Kolları İlçe Başkanı Belgin Demirağ da yaptıkları etkinlikle devletin, askerin ve milletin yanında olduklarını hissettirmek istediklerini dile getirerek, "Afrin'de ve doğuda vatani görevini yapan Mehmetçiğimize anne sevgisiyle yapılan atkılarımızı berelerimizi ulaştırmak istiyoruz." dedi.

İlçede bulunan bütün kadınlara ulaşarak çok sayıda örgü örmek istediklerini anlatan Demirağ, "Elindeki örgüsüyle, mutfağındaki sarmasıyla, dilindeki duasıyla yapmış oldukları hayırlarla askerimizi kucaklamak, annelerimizin, kardeşlerimizin yapacakları hayırları göndermek yeterli olacaktır. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın neferleriyiz her zaman askerimizin, polisimizin destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.