Sakarya

Sakarya'da kültür sanat

15:51 28 Ocak 2018
Sakarya'da kültür sanat

Sakarya'da, "Bayrak" ve "Leblebici Horhor" tiyatro oyunları şubat ayında izleyiciyle buluşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesince şubat ayı kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, söyleşi, panel, sergi, tiyatro ve film gösterimleri yapılacak.

İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Bayrak" adlı tiyatro oyunu, 7 Şubat Çarşamba Adapazarı Kültür Merkezinde (AKM) saat 20.00'de tiyatroseverlerle buluşacak.

Berkun Oya'nın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği oyunun kostüm ve tasarımını Selin Ölçen, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yapıyor.

Oyunda, Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Berkay Tulumbacı, Deniz Çom, Hüseyin Sevimli ve Arda Kaptanlar rol alıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu "Leblebici Horhor" adlı oyun da 13-14 Şubat'ta AKM'de saat 20.00'de izleyeciyle buluşacak.

Takvor Naylan'ın yazdığı, Münir Canar'ın yönettiği tek perdelik oyunda, Uğur Keleş, Emre Ön, Ceyhun Gel, Mert Hürol, Banu Manioğlu, Fatma Kum Ertekin, Didem Özkavukçu Aygün, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Mahir Elvan, Selin Poyraz, Elvan Tibukoğlu, Güldanem Rümeysa Sağlam, Şeydanur Yılmaz, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, İsmet Yanıkoğlu, Aykut Güner, Erkan Akçelik, Yaman Tabakooğlu, Merve Demeli ve Dilek Tunç'un rol alıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ayrıca, "Buğday", "Kırmadan İncitmeden", "Cuma Günü Uçamayan Kuş", "Dursun Gürlek", "Eserlerin Işığından", "Geydim Hırkayı", "Beni Hikayeden Çıkart", "Rüya Kadar" söyleşileri, "Fırat Kalkanı’ndan Zeytin Dalı Harekatı'na Türkiye’nin Suriye Politikası", "Babamın Kitapları ya da Bir Kütüphaneyle Büyümek", "Sait Faik" panelleri ile konser, konferans, dinleti, imza günü ve film gösterimleri yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.