Sakarya

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Çapraz:

13:34 31 Ocak 2018 1 Yorum Var
Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Çapraz:

Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Hasan Çapraz, geçen yıl 497 bin ton pancar işletildiğini belirterek, "Bunun karşılığında 65 bin 780 ton şeker elde ettik. 450 milyon liralık bir ekonomik hacme ulaşarak, bölge ekonomimizin temel taşlarından olmayı sürdürdük." dedi.

Çapraz, Adapazarı ilçesindeki fabrikada düzenlendiği basın toplantısında, 2017-2018 kampanya dönemi hakkında bilgi verdi.

Kampanya döneminde 96 günlük bir işletme periyodunun gerçekleştiğini anlatan Çapraz, şunları kaydetti:

"Geçen yıl 497 bin ton pancar işlendi. Bunun karşılığında 65 bin 780 ton şeker elde ettik. Maya ve yem sanayisinin yanı sıra hayvancılığın da temel yapı taşları olan 20 bin ton melas, 120 bin ton yaş küspe ürettik. Bunları tedarikçilerimize ve müşterilerimize ilettik. 450 milyon liralık bir ekonomik hacme ulaşarak, bölge ekonomimizin temel taşlarından olmayı sürdürdük."

Çapraz, gelecek yıl 500 milyon liralık bir ekonomik hacme ulaşacaklarını öngördüklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bu bölgemiz açısından ticaretin ve ekonomik refahın tüm iş ortaklarımıza daha fazla değer katacağının bir müjdesi olacak. Ayrıca bu hafta başında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan şirketimize tebliğ edilen şeker kotası artış yazısı, Adaşeker ailesinin çalışmalarını taçlandırdı. Fabrikamızın geçen yıl 50 bin ton olan şeker kotası yüzde 11 oranında 5 bin 500 ton artarak 55 bin 500 tona yükseldi. Kotamızın artışı ile fabrikamızın 99 bin ton olan şeker üretim kapasitesine ulaşma hedefimizde önemli bir basamağı da aşmış bulunuyoruz. Orta vadede kotamızı 70 bin tona ulaştırarak, 99 bin hedefini daha güçlü hissedeceğiz."

Çapraz, yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulan ileri teknoloji arıtma tesisi sayesinde atık su arıtma, sosyal sorumluluk ve çevre duyarlılığı konularında başarılı bir sezon geçirdiklerini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Muge 5 yıl önce Şikayet Et
    Havayi duyarsizca ve cehalet ile kirletmeye devam eden...Cevreye ve havaya verdict,dolayisi ile insanlara verdigi zarari kendilerine aciklandigi halde umursamayan...Medeniyetten nasibini almamis, kaba insanlarin oluzturdugu bir yonetim...Cehaletleri ve insafsizlikliklari ile bizleri sok etmislerdi..
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.