Sakarya

"İşgalci zihniyetten bunun hesabını soracağız"

17:52 27 Şubat 2018
"İşgalci zihniyetten bunun hesabını soracağız"

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, 26 Şubat 1992'de 613 Azerbaycan vatandaşının Ermenilerce katledildiği Hocalı soykırımının 26. yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Karasu Belediyesince Aşağı Aziziye Mahallesi Doğu Karadeniz Caddesi'nde yapılan Hocalı Parkı ve Anıtı açılışına, Azerbaycan'ın Nesimi şehri Vali Yardımcısı Gülara Verdiyeva, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan'dan gelen gazeteci ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Paşayeva, burada yaptığı konuşmada, Karasu'dan dosta ve düşmana mesaj verdiklerini söyledi.

Modern dünyanın gözünün önünde işgalci zihniyetin yaptığı bu soykırıma sesiz kalan Hristiyan dünyasına da seslendiklerini belirten Paşayeva, "Siz bu Ermenistan’ın yaptıklarını görmek istemediniz çünkü öldürülenler bizdik; Türkler ve Müslümanlardı, o yüzden sessiz kaldınız. Ama bilin ki siz ne yaparsanız yapın, o işgalci zihniyetten bunun hesabını soracağız. Hocalı'yı işgalden ya azat edecekler ya da azat edecekler. Tek Hocalı'da değil, işgal ettikleri Azerbaycan topraklarını da azat edecekler. Ne kadar arkalarında durursanız durun biz sonunda topraklarımızı işgalden azat edeceğiz." diye konuştu.

Paşayeva, Türkiye’ye karşı terörün arkasında olanlara da uyarılarda bulunarak, şunları söyledi:

"Ne yaparsanız yapın, ne kadar terör örgütü üretirseniz üretin, ismi ne olursa olsun.. Nasıl Afrin'de yapamazlar dediklerinde, Türkiye’miz, kahraman Mehmetçiklerimiz yaparız dedi. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Hocalı için kurtuluş uzakta değildir. Biz topraklarımızı azat edeceğiz. Burada bu anıtı açanlardan Allah razı olsun. Afrin'e giden Mehmetçiklere soruyorlar; 'Nereye gidiyorsun.' diye, 'Kızıl Elma'ya gidiyoruz.' diyorlar. O Mehmetçiklere de selam olsun. Şehit olan kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

Bilal Dündar da bu tür etkinliklerin "iki devlet bir millet" anlayışıyla yapıldığını ve başarı için mutlaka iki devlet arasında fikir alışverişinin yapılması gerektiğini belirterek, anıtın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da bundan 26 yıl evvel Hocalı'da katledilen kardeşlerinin adını, ilçede yaptırdıkları parka ve anıta verdiklerini ve asla Hocalı'yı unutmayacaklarını söyledi.

Daha sonra parkın açılış kurdelesi kesilerek, anıta karanfiller bırakıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.