Sakarya

Sakarya EBA kullanımında ilk sırada

17:49 02 Mart 2018
Sakarya EBA kullanımında ilk sırada

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) FATİH Projesi Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımında Sakaryalı öğretmenler iller arasında Türkiye birincisi oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, geçtiğimiz yıl EBA kullanımında 49. sırada yer alan kentin, öğretmenleri ortalama kullanım süresi bakımından tüm meslektaşlarını geçerek Türkiye birinciliğine yükseldiği bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl EBA kullanımında 62. sırada yer alan öğrencilerin bu yıl 40 ili geçerek 22. sıraya yükseldiği ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğretmenlerin bir yıl içerisinde EBA kullanımında Türkiye birinciliğine yükselmesinin çok büyük başarı olduğunu belirtti.

Bu başarıda kentin her köşesinde yapılan çalışmaların katkısı olduğunu ifade eden Töre, "Sakaryalı idealist öğretmenlerimize özel gayretlerinden dolayı Bakanlığımız, Valiliğimiz ve kurumumuz adına teşekkür ederiz. Başarıda emeği geçen ilçe milli eğitim müdürlerimizin, okul müdürlerimizin, velilerimizin ve öğrencilerimizin bu yöndeki çalışmalara titizlikle devam edeceğine inanıyorum. İlimiz öğrencilerinin de öğretmenlerimiz gibi EBA kullanımında kısa sürede Türkiye birincisi olmasını arzuluyoruz. Sakaya eğitimde arzulanan hedeflere ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.