Sakarya

Sakarya AFAD'tan arama kurtarma ve yangın tatbikatı

16:32 09 Mart 2018
Sakarya AFAD'tan arama kurtarma ve yangın tatbikatı

Sakarya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Deprem Haftası kapsamında Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla arama kurtarma ve yangın tatbikatı yaptı.

Serdivan Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen tatbikat öncesi öğrenciler, AFAD standında ve muhabere aracında afet konusunda bilgilendirildi.

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, öğrencilere afet öncesi, sırası ve sonrası alınması gereken tedbirler konusunda bilgi aktardı.

Afet çantasının önemi ve evdeki eşyaların mutlaka sabitlenmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kaşkaş, her evde mutlaka yangın tüpünün bulunmasının şart olduğunu söyledi.

Okul bahçesinde gerçekleşen tatbikatta ise senaryo gereği, okulda meydana gelen yangında bazı öğrencilerin mahsur kalması üzerine olay yerine itfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, AFAD ve UMKE ekipleri bina içerisinde mahsur kalan öğrenciler için arama kurtarma çalışması yaptı.

Kazazedelere başarılı şekilde ulaşılmasıyla tatbikat sona erdi.

Programa, Serdivan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl AFAD Müdürü Kaşkaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ayhan Orhan Arancı, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öte yandan Deprem Haftası kapsamında kentte etkinlikler sürüyor. AFAD İl Müdürü Kaşkaş, cuma namazı öncesi cami cemaatine afet farkındalığı konusunda sunum gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.