Sakarya

İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

09:42 10 Mart 2018
İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yılı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Balkanlıoğlu, mesajında, devletin ve Cumhuriyetin istiklal ve istikbal mücadelesindeki ruhunu yansıtan İstiklal Marşı'nın kabulünün 97. yıl dönümünü milletçe, milli birlik ve beraberlik içinde kutlamanın kıvancını yaşadıklarını ifade etti.

İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin milli mücadele günlerinde hissettiği duyguları destansı bir üslupla ifade eden bir şaheser olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden, vatan ve bayrak sevgisinin timsali üstat Mehmet Akif, cephelerde, kahraman ordumuzun içinde, Anadolu'nun her karış toprağında abideleşen istiklal ruhuyla İstiklal Marşımızı kaleme aldı. Aynı zamanda İstiklal mücadelemizi zafere götüren süreçte, bilgisini ve heyecanını kürsülerdeki konuşmalarıyla, at sırtında Anadolu'da yaptığı seyahatlerle, derinlikli yazılarıyla milli mücadele ruhunun alevlenmesinde umut ışığı oldu. Bu vesileyle İstiklal Marşı'mızın kabulünün 97. yıl dönümünde, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve ay yıldızlı bayrak uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Marşı'nı kabul eden TBMM üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.