Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri

19:50 21 Mart 2018
Sakarya Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleri

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Doğal güzellikleri korumamız altına aldık ve Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile Karadeniz’e, Sakarya Nehri'ne atıksu karışımını önledik." dedi.

Zeki Toçoğlu, AK Parti Karasu İlçe Teşkilatıyla istişare toplantısında belediye çalışmaları hakkında partililerine bilgi verdi.

İlçede bir düğün salonunda yapılan toplantıda konuşan Toçoğlu, ilçede yapılan çalışmaları anlattı.

Karasu'da sahil parkı projesini hayata geçirdiklerini ifade eden Toçoğlu, "Doğal güzellikleri korumamız altına aldık ve Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile Karadeniz'e, Sakarya Nehri'ne atıksu karışımını önledik. Karasu sahillerinde 2 yıldır Mavi Bayrak dalgalanıyor. 22 milyonun üzerinde asfalt çalışması gerçekleştirdik. Mimarisiyle göz dolduran SGM'yi ilçemize kazandırıyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizde 45 milyonluk yatırımla hayata geçirdiğimiz 450 kilometrelik içmesuyu projemizde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." diye konuştu.

Toçoğlu, kuzey bölgelerinin tamamında olduğu gibi Karasu'da da önemli altyapı çalışmalarını hayata geçirdiklerini belirtti.

İlçede inşa ettikleri 160 kilometrelik kanalizasyon hattıyla ilçe merkezinde bulunan mahallelerden topladıkları atıksuları yine önemli bir yatırım olan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nde arıtıldığını ifade eden Toçoğlu, şöyle devam etti:

"Doğal güzellikleri korumamız altına aldık ve Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile Karadeniz’e, Sakarya Nehri’ne atıksu karışımını önledik. Böylece Sakarya Nehri’ne, Karadeniz’e atıksu karışmıyor. Karasu sahillerinde 2 yıldır Mavi Bayrak dalgalanmasında da inşa ettiğimiz kanalizasyon hattının ve atıksu arıtma tesisinin büyük etkisi var. Çevre en büyük hassasiyetimiz. Doğal güzellikler korumamız altında."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.