Sakarya

Belediyeden atık yağ getirene hediye

19:41 04 Nisan 2018
Belediyeden atık yağ getirene hediye

Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesini hayata geçiren Sapanca Belediyesi, 2,5 litre atık yağ getirene 1 litre sıvı sabun, 5 litre atık yağ getirene ise mutfak önlüğü hediye edecek.

Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevreyi ve doğayı koruma amacıyla hayata geçirdikleri proje için vatandaşlardan destek beklediklerini söyledi.

Türkiye'de yağ kullanan gıda ürünlerinin tüketimindeki artışın, atık yağ oranını da yükselttiğini belirten Yılmazer, "Türkiye'de, yılda 1 milyon 500 bin ton bitkisel yağ gıda amacı ile kullanılırken, bundan da yaklaşık 350 bin ton atık yağ oluşuyor. Bunun bilincinde olan ve tehlikeyi dikkate alan Temizlik İşleri Müdürlüğümüz, yeni bir projeyi hayata geçirdi." ifadesini kullandı.

Belediye olarak atık yağların toplanması amacıyla gerçekleştirecekleri çalışma hakkında bilgiler veren Yılmazer, şöyle şunları kaydetti:

"İlçe genelinde başlatılan projede, toplanacak bitkisel atıkların çevreyi kirletmesinin engellenmesi ve vatandaşların bilinçlendirilerek, atık yağların değerlendirilmesi konusunda bir çalışma başlattık. Vatandaşlarımızdan kızartma yapmak amacıyla kullandıkları yağları suya ve kanalizasyona dökmemelerini, evlerinde biriktirilerek bize 0 264 582 10 10 numaralı telefondan bilgi vermelerini istiyoruz. Ekiplerimiz bu yağları toplayarak oluşturulan özel bölümlerde depolayacak. Vatandaşımıza da bu duyarlılığı sebebiyle Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından 2,5 litre atık yağ getirenlere 1 litre sıvı sabun, 5 litre atık yağ getirene mutfak önlüğü hediye edilecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.