Sakarya

Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

15:03 09 Nisan 2018
Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balkanlıoğlu, mesajında, milletin huzur ve güvenliği için ülkenin güven ve istikrarının korunmasıyla kamu düzeninin sağlanmasında mesai mefhumu gözetmeksizin kahramanca, her türlü fedakarlığa katlanarak, en zor şartlar altında dahi hizmet veren Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıldönümünde, polislerin duygu ve heyecanını paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Güvenlik ve asayişin teminatı olan Türk polis teşkilatının, hukukun üstünlüğü ilkesi ile anayasa ve yasalara sadakatle bağlı, insan haklarına saygılı, adaletli, tarafsız, hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun bir şekilde vatanının her köşesinde Türk bayrağının dalgalanmasını sağlamak üzere canını hiçe sayarak bu ulvi görevi yerine getirdiğini belirten Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatımız bu üstün hizmet anlayışı ve özverisinden dolayı aziz milletimizin iftihar kaynağı olmuş ve aynı zamanda terör ve örgütlü suçlarla mücadelede ortaya koyduğu başarıyla toplumumuzun güvenini ve takdirini kazanmıştır. Bu sayede emniyet teşkilatımız her zaman milletimizin sığındığı şefkat kapısı olmuştur. Suç çeşidinin ve miktarının giderek arttığı dünyamızda, Türk Polis Teşkilatı, Devletin sağladığı imkanlar sayesinde teknolojisini ve kapasitesini artırarak aynı paralelde imkan ve kabiliyetlerini de artırmış ve kendisini çağın gereklerine intibak ettirmiştir. Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yılında ilimizin huzur, güven ve asayişinin sağlanmasındaki üstün gayret ve başarılarından dolayı her kademedeki bütün amir ve memurlarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca ilimizin emniyet ve asayişi için çalışan polislerimize desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sakaryalı vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum."

Balkanlıoğlu, mesajında, şehit olan polislere Allah'tan rahmet dileyerek, "Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Emekliye ayrılan ve vazifeleri başında olan Türk Polis Teşkilatımızın her kademedeki fedakar ve cefakar çalışanlarına Yüce Allah'tan sağlık, başarı, mutluluk ve esenlikler diliyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.