Sakarya

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü

15:56 10 Nisan 2018
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü

Karasu'da Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 173. yıl dönümü dolasıyla tören yapıldı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk koyan İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Duman, törende yaptığı konuşmada, Türk halkının sevgi ve güvenini sağlamış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik Cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının yıl dönümünü kutlamaktan büyük gurur ve onur duyduklarını söyledi.

Devletin ve milletin selameti için hayatını feda eden şehitleri rahmetle andıklarını belirten Duman, "Emekli ve gazilerimizle halen görevleri başında olan meslektaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." dedi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu da polis teşkilatının Türkiye'nin köklü kurumlarından biri olduğunu belirterek, vatandaşların huzur ve güveni için ülke çapında gösterilen gayretlerin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Evrensel hukuk ve insan hakları ilkeleri çerçevesinde fedakarca görev yapan polislerin, milletin gurur abidesi olma özelliğini sonsuza kadar sürdüreceğini aktaran İspiroğlu, "İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletimizin önemli bir kurumu olmanın bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan tüm emniyet camiasının gününü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Törene, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Cumhuriyet Başsavcısı Emin Yıldırım, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, çok sayıda emniyet mensubu ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.