Sakarya

Türkiye'deki Iraklı seçmenler sandık başında

13:00 10 Mayıs 2018
Türkiye'deki Iraklı seçmenler sandık başında

Sakarya'da yaşayan Irak vatandaşları, 12 Mayıs'ta ülkelerinde gerçekleştirilecek genel seçimler için Adapazarı ve Serdivan ilçelerindeki açılan merkezlerde sandık başına gitti.

Serdivan ve Adapazarı ilçelerinde kurulan iki merkezde sabah 07.00 itibarıyla oylarını kullanmaya başlayan Iraklı seçmenler, 18.00'e kadar oylarını atabilecek.

Özellikle Iraklı Türkmenlerin yoğunluk oluşturduğu seçim merkezlerinde, yaşlılar ve kadınların da oy kullanma işlemine katıldığı görüldü.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şube Başkanı Eşref Kamil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya'daki Türkmenleri bir araya getirip oy kullanma şölenine katıldıklarını söyledi.

Seçimi şölen havasında geçirmelerinin amacının Irak'taki Türkmen varlığını göstermek olduğunu dile getiren Kamil, "Türkmen varlığını bugün Irak meclisinde daha güçlü bir şekilde temsil etmek için burada toplandık. Hedefimiz milletvekili sayımızı artırmak, Irak'ta Türkmen varlığının gerçek üçüncü unsur olduğunu tescil etmektir. Dileğimiz, amacımız ve çalışmalarımız bu yöndedir, Irak'ta Türkmen varlığı olduğunu tüm dünyaya kanıtlamaktır." diye konuştu.

Sakarya'da yaklaşık 15 bin Iraklının yaşadığını ve bunların arasında çok sayıda Türkmen'in de olduğunu ifade eden Kamil, sayının fazla olması nedeniyle Adapazarı ve Serdivan ilçelerine iki sandık kurulduğunu belirtti.

Türkmenler olarak ümitli olduklarını ve mecliste yeterli sayıya ulaşacaklarını dile getiren Kamil, "Seçime katılım fazla. İnşallah Türkmenler için güzel bir gün olur. Telaferli bin 500, Adapazarı merkezde de 50 Türkmen ailemiz var. Ama oy kullanacak Iraklı Türkmen sayısını bilemiyoruz." şeklinde konuştu.

Musul'dan Sakarya'ya gelen ve burada oy kullanan Serdar Türkmen ise oyunu Irak Türkmen Cephesi'nden yana kullanacağını aktardı.

Sakarya'nın Karasu ilçesine 500 aile geldiklerini ve ülkeleri için oy kullanacaklarını anlatan Türkmen, "İnşallah Musul adayını seçip istediği yere ulaştıracağız." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.