Sakarya

Anneler Günü

17:46 12 Mayıs 2018
Anneler Günü

Anneler Günü dolayısıyla Serdivan, Geyve ve Hendek belediye başkanları mesaj yayımladı.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, mesajında, fedakarlık elçisi annelerin sadece bir gün değil her gün el üstünde tutulması gerektiğini ifade etti.

Hayatları boyunca kendilerini evlatlarına ve hanesine adayan annelerin her zaman baş tacı edilmesi gerektiğini vurgulayan Alemdar, şunları kaydetti:

"Biz evlatlar olarak sadece kendi annelerimizden değil tüm annelerimizden sorumluyuz. Efendimizin 'Cennet annelerin ayağının altındadır.' sözü annelerimize verdiğimiz değeri özetliyor. Annelerin yüceltildiği dinimiz ışığında biz de evlatlar olarak onlara her zaman hizmet ve hürmetle mükellefiz. Tarihten bu güne yeri geldiğinde kurtuluş mücadelesinde mermi taşıyan, yeri geldiğinde doktor, yeri geldiğinde öğretmen, yeri geldiğinde baba olan annelerimiz, yeri geldiğinde meydanlara çıkıp tanklara kafa tutmayı da bildi. Böylesi fedakar, böylesi cesur, merhamet dolu annelerimizin yetiştirdikleri evlatlar olarak tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyoruz. Rabbim tüm annelerimizden razı olsun."

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya ise, gözünden sakınarak dualarla büyüten, fedakarlık abidesi, gönül ışığı, sevgi pınarı annelerin bir gün değil her gün baş tacı yapılması gerektiğini ifade etti.

Mayıs ayının ikinci haftası pazar gününün tüm dünyada annelere vaat edilmiş özel bir gün olarak kutlanması, annelerin sahip olduğu değerin anlaşılmasının ve annelere duyulan vefa duygusunun bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Kaya, şöyle devam etti:

"Bu anlamlı günde karşılıksız sevginin, fedakarlığın sembolü annelerimizden alacağımız çok dersler olduğunu, insanlığın kurtuluşunun annelerin yüreğinin inceliklerinde ve derinlerinde olduğunu düşünüyorum. Bu duygu ve düşüncelerle herkesi, annelerini yeniden keşfetmeye, annelerinin özellikleriyle hayatlarını zenginleştirmeye, annelerini baş tacı etmeye, vefat eden annelerini hayır ve hasenat ile anmaya davet ediyorum. Bize hayat veren, hayatı öğreten, sevgi, şefkat ve fedakarlık sembolü, insanlığın mimarı sevgili annelerimizin, şehit analarının Anneler Günü'nü kutlar ve onları sevgiyle, hürmetle selamlarım."

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de, her türlü fedakarlığa, cefakarlığa katlanarak bireyleri büyüten annelerin kılavuz ve yol gösterici olduğunu vurgulayarak, "Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek onların gururlanacağı birer evlat olmak boynumuzun borcudur. İyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.