Sakarya

Telef olan hayvanların etlerinin piyasaya sürüldüğü iddiası

16:44 01 Haziran 2018
Telef olan hayvanların etlerinin piyasaya sürüldüğü iddiası

Sakarya Valiliği, Erenler ilçesinde elektrik çarpması sonucu telef olan büyükbaş hayvanların kesilerek etlerinin piyasaya sürüldüğü şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte bazı basın organlarında Yazılı Mahallesi'nde bir ahırda bulunan 22 büyükbaş hayvanın elektrik çarpması sonucu telef olduğu, bu hayvanların özel bir mezbahada kesilerek etlerinin piyasaya sürüldüğü haberleri üzerine inceleme başlatıldığı belirtildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan incelemede, söz konusu yerin Yazılı Mahallesi'nde vatandaşa ait bir kısmı kapalı, bir kısmı çelik konstrüksiyon yapıya sahip yarı açık besi işletmesi olduğunun tespit edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Hafta sonu itibariyle işletmenin yarı açık kısmında bakım onarım çalışmaları yapıldığı esnada, sadece bağlı bulunan hayvanların elektrik akımına maruz kaldığı, telef olan hayvan olmadığı hayvan sahibi tarafından beyan edilmiş, elektriğe maruz kalan hayvanlar serbest veteriner hekim sayesinde izlemeye alınmış ve bu hayvanlardan 3 tanesi durumlarında düzelme eğilimi göstermemeleri nedeniyle dün Adapazarı Et Entegre Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. mezbahasına canlı olarak getirilerek, resmi veteriner hekim gözetiminde kesimleri yapılmıştır. Diğer hayvanların takibi devam etmektedir."

Söz konusu işletmede hali hazırda bulunan 106 büyükbaş hayvanın sağlık durumlarının da iyi olduğu bildirilen açıklamada, işletmenin var olan kurban kesim kısmında veya başka kısımlarında canlı ya da ölü kesim yapıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığı, haberde kullanılan fotoğraflardaki görüntülerin ise bahse konu işletmeye ait olmadığının anlaşıldığı aktarıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.