Sakarya

Vali Balkanlıoğlu, ASPiM iftarına katıldı

09:54 07 Haziran 2018
Vali Balkanlıoğlu, ASPiM iftarına katıldı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASPİM) bünyesindeki kuruluşlarda kalan yaşlı, çocuk ve engelliler ile iftar programında bir araya geldi.

İl müdürlüğünce Orman Park'ta düzenlenen iftar programında Vali Balkanlıoğlu, masaları gezerek huzurevi sakinleri, rehabilitasyon merkezlerindeki engelliler ve devlet güvencesi altındaki çocuklarla sohbet etti.

Balkanlıoğlu, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının bitmesine sayılı günler kaldığını belirterek, "İşte başlayan her şey gibi bu güzel ay da bitiyor, küçüklerin hepsi büyüyor, büyükler yaşlanıyor, yaşlananlar da kaçınılmaz olan Rahmet-i Rahman'a kavuşuyor. Allah herkese sağlıklı ve sıhhatli ömürler ihsan etsin. Önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nda bizim çok güzel dini ibadetlerimizden birisi olan büyükler ziyaret edilecek, küçükler sevindirilecek." ifadelerini kullandı.

Gençlerin ellerindeki imkanları iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Yurtta yetişip tıp fakültesini bitirerek doktor olmuş, onun dışında hakim, savcı, öğretmen ve kaymakam olanlar var. Sizden ricam, yeter ki okuyup derslerinize devam edin ve azla yetinmeyin. Devlet nasıl olsa bizi koruma altına aldı, bir yere yerleştirir diye düşünmeyin. Daha yüksek mertebeleri hedefleyeceğiniz imkanınız var, her şeyinizi devletimiz karşılıyor. Ailesinde şiddet gören, akli dengesi yerinde olmayan ebeveynlerince birtakım işkencelere maruz kalan, doğru dürüst yiyecek ve içecek bulamayan çocukları düşünün, onlar her şeye rağmen okuyup büyük mevkilere gelebiliyorlar."

Kendisinin de çocuk yaşta yetim kaldığını ve çok büyük sıkıntılar çekmesine rağmen annesinin beş kardeşi ile birlikte kendilerini okuttuğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, programın sonunda yaşlılar ve çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa, Balkanlıoğlu'nun eşi Esma Balkanlıoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ve müdürlüğe bağlı kuruluşların yetkilileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.