Sakarya

Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü

16:07 07 Haziran 2018
Jandarma Teşkilatı'nın 179. kuruluş yıl dönümü

Sakarya İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 179. yıl dönümü dolayısıyla Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Jandarma personeliyle Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret eden Yiğit, teşkilat hakkında Balkanlıoğlu'na bilgi verdi.

Ziyarette konuşan Balkanlıoğlu, jandarmanın yerleşim birimlerinden daha çok il ve ilçe merkezlerinin dışındaki kırsal kesimin güvenliğinden sorumlu bir teşkilat olduğunu söyledi.

Jandarmanın Türkiye coğrafyasının büyük bölümünün emniyet ve asayişinden sorumlu olduğunu vurgulayan Balkanlıoğlu, "Jandarma Teşkilatı, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bir parçasıyken şimdi kuvvetlerin bir bölümünü aynı kaynaktan almakla beraber emniyet teşkilatıyla eş değer hale getirildi ve İçişleri Bakanlığına bağlandı. Görevinde, fonksiyonunda hiçbir değişiklik olmadı. Fakat teşkilat gittikçe gelişen teknolojiye ayak uyduran, kendini yenileyen ve geliştiren bir teşkilat durumuna geldi. Hızla modern bir asayiş departmanı haline geldi." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, sahip olduğu laboratuvar ve imkanlarla suçlularla etkin mücadele edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hem mülki anlamda önleyici, hem adli anlamda adli kolluk görevlerini başarıyla ifa ediyorlar. Günümüzde artık faili meçhuller asgariye indi. Hırsızlık gibi vatandaşı canından bezdiren asayiş olayları da minimum seviyeye indi. Uyuşturucuyla mücadele maksimum düzeyde. Son dönemde bölgemizde terörle mücadele konusunda da epey çalışmalar var. Her türlü teröre jandarma bölgesinde geçit yok. DEAŞ, FETÖ ve PKK olsun, terör, uyuşturucu, mala karşı işlenen suçlara ilişkin mücadele, cinsel saldırı gibi, çocukların korunması gibi çevreyle ilgili her konuda son derece yetkin, uzman personelle kaliteli ve güzel hizmetler yapıyorlar. Arazide kaybolanlar dahil ilk akla gelen hemen jandarma. Sağolsunlar, bize her konuda büyük oranda destek. Yatağımızda çok rahat yatıyorsak, çok rahat ticari ve resmi faaliyetlerimizi yürütüyorsak, başta jandarma olmak üzere güvenlik güçlerimizin emeği çok fazla. Allah nice 179. yıllarını göstersin. Fedakar çalışmalarından dolayı arkadaşlarımı kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.