Sakarya

"Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız"

17:14 18 Haziran 2018
"Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız"

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracaklarını belirterek, "Enflasyon farkı ve refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücreti net 2 bin 200 liraya çıkaracağız." dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Sapanca ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Özkoç, partisinin çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeler ürettiğini anlattı.

İş Kanunu'nu, "emeğin korunması" ilkesi kapsamında yeniden düzenleyeceklerini aktaran Özkoç, şunları kaydetti:

"24 Haziran'da oluşacak millet iktidarında, üreten, emeğiyle geçinen tüm kesimler haklarına kavuşacak. İşçi, çiftçi, memur, orman köylüsü, mevsimlik tarım işçisi, güvenlik görevlisi, üreten, alın teriyle çalışan herkes, milletin iktidarında haklarına kavuşacak, güven içinde yaşayacak. Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız. Enflasyon farkı ve refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücreti net 2 bin 200 liraya çıkaracağız."

Çalışanlar için "eşit işe eşit ücret" ilkesini benimseyeceklerini ve vergi adaletsizliklerini ortadan kaldıracaklarını ifade eden Özkoç, kamuda geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerine son vereceklerini, taşeronların kadroya geçişlerinde kapsam dışında kalanları ilk 6 ayda kadroya alacaklarını söyledi.

- "Orman içi boşluklar köylülere bedelsiz verilecek"

Özkoç, halkın en yoksul kesimini orman köylülerinin oluşturduğunu dile getirerek, bu noktada Orman Kanunu'nda köylüler lehine değişiklikler yapacaklarını belirtti.

Orman köylülerinin ormancılık faaliyetleriyle ilgili çalışmalarını, sosyal güvence kapsamına alacaklarını aktaran Özkoç, "Sigorta primleri, devlet tarafından ödenecek. Orman içi boşlukları, orman ekosistemini bozmadan orman köylüsünün tarımsal amaçlı kullanımına bedelsiz olarak açacağız. Orman köylüsünün atasından ve babasından kalan, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerini, bedelsiz olarak onlara vereceğiz." diye konuştu.

Özkoç'a, CHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır'ın yanı sıra milletvekili adayları da eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.