Sakarya

PÖH'ten Kocaali Kaymakamı Balcı'ya plaket

14:02 25 Temmuz 2018
PÖH'ten Kocaali Kaymakamı Balcı'ya plaket

Kocaali Kaymakamı Alper Balcı'ya, Şırnak'ta Koordinatör Vali Yardımcısı olarak görev yaptığı dönemde terör operasyonlarında Polis Özel Harekat (PÖH) birliklerine verdiği destek için teşekkür plaketi gönderildi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Aralık 2015'te başlatılan Cizre, İdil ve Şırnak'ta gerçekleştirilen barikat ve hendek operasyonlarında kendi isteğiyle koordinatör vali yardımcısı olarak görev yaptığını söyledi.

O dönemde güvenlik güçlerine sağladığı destek olayısıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat Başkanı Selami Türker tarafından kendisine teşekkür plaketi gönderildiğini dile getiren Balcı, babasının kuruluşunu üstlendiği bir teşkilattan böylesi bir ödül almanın kendisi için büyük onur olduğunu ifade etti.

Balcı, babası Şükrü Balcı kuruluşunda emek verdiği Polis Özel Harekat teşkilatının, daire başkanlığı düzeyinden başkanlık düzeyine çıkarılması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da şükranlarını sunarak, şunları kaydetti:

"MİT krizinde, 17-25 Aralık hain planında, 15 Temmuz ihanetinde ve çukur-barikat operasyonlarında bir kez daha gördük ki PÖH Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortasıdır. Devletine gönülden bağlı bu özel birliğin cennet mekan şehitlerine Rabbim'den rahmet diliyorum. 'Önce vatan' diyen tüm PÖH'lere selam gönderiyorum. Özel Harekat Başkanı Selami Türker yönetimindeki PÖH, Afrin'de yine başarılı bir operasyona imza atmıştır. Darısı Kandil'in başına."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.