Sakarya

Sakarya Büyükşehir’in 4 projesine MARKA desteği

15:07 07 Ağustos 2018
Sakarya Büyükşehir’in 4 projesine MARKA desteği

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) mayıs-haziran dönemi teknik destek programı kapsamında değerlendirilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 farklı projesi MARKA'dan destek almaya hak kazandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, MARKA Teknik Destek Programı Mayıs-Haziran Dönemi kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürlüğü tarafından sunulan faaliyet önerileri için değerlendirme aşamalarının tamamlandığı ve değerlendirme sonucunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin 4 projesi destek almaya hak kazandığı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Araştırma ve Kaynak Geliştirme Şube Müdürü Arzu Saygıner Çil, Avrupa Birliği, Ulusal Ajans ve büyükelçilikler gibi hibe programlarının proje çağrılarını güncel olarak izlediklerini belirtti.

İlgili birimlerle irtibata geçerek bilgi verdiklerini ve uygun proje çağrılarına hazırlık yaparak başvuru sürecini tamamlamaya devam ettiklerini aktaran Çil, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda başvurmuş olduğumuz MARKA’nın mayıs- haziran dönemi teknik destek programında Büyükşehir Belediyemizin 4 farklı projesi destek almaya hak kazandı. Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülecek her türlü projede belediye içi organizasyon ve yapılanmayı koordine etmeye devam edeceğiz. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan ‘Yangın Sonrası Olay Yeri İnceleme Bilirkişi Eğitimi’, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya Akıllı Şehir Stratejisi ve Eylem Planı 2019-2023 Hazırlanması İçin Geçici Uzman Personel Görevlendirilmesi’, Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın ‘Sakarya’daki Yemek Artıklarını Sokak Hayvanları İçin Mama Olarak Geri Dönüştürme Araştırma Raporu’ ve Ulaşım Daire Başkanlığı’nın ‘Trafik Modelleme ve Simülasyon Eğitimi Projesi’ destek almaya hak kazandı."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.