Sakarya

"Sakarya'da altyapıya 500 milyon liralık yatırım yapıldı"

15:27 06 Eylül 2018
"Sakarya'da altyapıya 500 milyon liralık yatırım yapıldı"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2009 yılından itibaren şehri sağlam altyapı temelleri üzerine inşa etmek için 50 milyon liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehre kazandırılan içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri hakkında bilgi verdi.

Suyu korumaya kaynağından başladıklarını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"Şehrimize kazandırdığımız 10 içmesuyu arıtma tesisi, 3 atıksu arıtma tesisi ve iletim hatları için 500 milyonluk yatırım yaptık. En iyi şekilde koruyarak tüm aşamalarını takip ettiğimiz suyu son derece modern içmesuyu arıtma tesislerimizde arıtıyor, Türkiye’nin en kaliteli sularından birisini vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz. Yine kullanılan atıksuları ise atıksu arıtma tesislerimizle en iyi şekilde arıtıyor, çevreye hiçbir şekilde zarar vermeden deşarj ediyoruz. Şehrimizin mevcut durumunu analiz ettik. Projelerimizi en uygun şekilde hazırladık. Birçok önemli projeyi bir bir hayata geçirdik. Bunu yaparken içmesuyuna büyük önem verdik. Vatandaşlarımızın musluklarına gönül rahatlığıyla içebilecekleri içmesuyunu ulaştırma hedefimiz doğrultusunda son derece kaliteli malzemelerle uzun ömürlü altyapı inşa ettik. Hızırilyas Su Yönetim Merkezi, Hacımercan, Muradiye, Memnuniye, Kurtköy, Karapürçek, Kanlıçay, Yeşilyurt, Uludere ve Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesislerini tamamlayarak devreye aldık. Emeklerimizin karşılığında Hızırilyas Su Yönetim Merkezimiz 195 tesis arasında revizyona ihtiyaç duymayan üç tesisten birisi oldu."

Toçoğlu, yeşilin ve mavinin her tonuyla kıskandıran bir doğal cazibeye sahip olan kentin çevresine sahip çıkmanın en büyük öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bunun için kanalizasyon ağımızı her geçen gün daha da genişlettik. Bu anlamdaki yatırımlarımız devam ediyor. Şehrimize üç atıksu arıtma tesisi kazandırdık. Karasu, Kocaali ve Geyve-Pamukova Ortak Atıksu Arıtma Tesislerini devreye aldık. Tesislerimizle atıksularımız dünya standartlarında arıtılıyor. Bu sayede Sakarya Nehri’ne, Sapanca Gölü’ne ve Karadeniz’e atıksu karışmıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.