Sakarya

Sakarya'da vatandaşlara aşure dağıtıldı

16:56 21 Eylül 2018
Sakarya'da vatandaşlara aşure dağıtıldı

Sakarya'da muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, her yıl geleneksel olarak düzenlenen aşure ikramı vesilesiyle Orhan Cami önünde vatanadaşlarla buluştu.

Programda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Toçoğlu, Sakaryalı hemşehrilerinin muharrem ayını tebrik eden Başkan Toçoğlu, birlik ve beraberlik vurgusunda bulundu.

Başkan Toçoğlu, "Muharrem ayı, tüm Müslümanların birlik ve beraberliğini, kardeşliğini daha da arttırmasına vesile olan zamanlardır. Rabbim kardeşliğimizi mübarek eylesin." dedi.

- Adapazarı Belediyesi aşure dağıttı

Adapazarı Belediyesi muharrem ayı vesilesiyle 10 bin kişilik aşure dağıttı.

Cuma namazı sonrası belediye önünde gerçekleşen etkinliğe, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Başkan Yardımcıları Rıdvan Sezer ve Aydın Tercan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayının kardeşliği pekiştirmek adına eşsiz fırsatlar olduğunu dikkati çeken Başkan Vekili Aydın, "İnşallah aşure kültürünü yaşatmak için burada bir araya gelen bizler, bir anlamda geleceğimizi ve kardeşliğimizi de teminat altına almış oluyoruz. Bu vesile ile muharrem ayının birlik ve beraberliğe, Dünya'da barış ve huzura vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.