Sakarya

Sakarya Nehri’nde kaybolmuştu, arama çalışmaları sonlandırıldı

12:30 02 Mart 2022
Sakarya Nehri’nde kaybolmuştu, arama çalışmaları sonlandırıldı

Sakarya Nehri’ne girdikten sonra bir daha haber alınamayan Salih Şimşek’i arama çalışmaları 16 günün sonunda sonlandırıldı.

Olay, 15 Şubat Salı günü Adapazarı ilçesi Köprübaşı Mahallesi mevki'inde meydana gelmişti. 31 yaşındaki Salih Şimşek, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı koşarak bir anda Sakarya Nehri’ne atlamıştı. Suda yüzmeye çalışan ve bir süre sonra gözlerden kaybolan Şimşek’ten o günden beri bir daha haber alınamadı. Konunun haber verilmesi üzerine bölgeye AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Olayın yaşandığın andan itibaren AFAD ve dalgıç polis ekiplerince şahsın suya girdiği mevki'ide geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Sakarya Nehri’nde kaybolmuştu, arama çalışmaları sonlandırıldıBÜTÜN KIYILAR DİDİK DİDİK ARANDI

Devam eden çalışmalara Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma Timleri’de verdi. Ekiplerin adeta seferber olduğu çalışmalar, nehrin Karadeniz ile birleştiği Karasu ilçesi Yenimahalle’ye kadar ulaştı. Yaklaşık 25 kilometrelik alanda su üstü ve bütün kıyılar didik didik arandı. Sonar cihazı yardımı ile süren aramalarda herhangi bir ize rastlanılamadı. 16 gündür devam eden arama çalışmalarının, konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşanması halinde tekrardan başlayacağı öğrenildi.

BİLİNMEYEN BİR NEDENLE KOŞARAK SUYA ATLAMIŞTI

Öte yandan, Şimşek’in nehre atladığı anlar ve sonrası saniye saniye kaydedilmişti. Görüntülerde; şahsın henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı koşarak suya atlaması ve bir süre yüzmeye çalıştığı anlar yer aldı. Daha sonrasında ise, Şimşek’in bedenin hareketsiz şekilde sürüklendiği ve bu anları çeken çocukların korkuyla ‘öldü’ diyerek kaydı durdurduğu anlar görüntülere yansıdı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.