Sakarya

Aldığı elektrikli aracına güneş enerjisi taktırdı: Yolda kalma derdim kalmadı

15:27 26 Mayıs 2022 4 Yorum Var
Aldığı elektrikli aracına güneş enerjisi taktırdı: Yolda kalma derdim kalmadı

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 37 yıldır engelli olarak yaşamını sürdüren gazi Necdet Koca, akülü engelli aracına güneş paneli taktırdı. 45 kilometre yol kat edebilen Koca, "Yolda kalma derdim kalmadı" dedi.

Askerlik görevini icra ederken geçirdiği kaza neticesinde engelli kalarak gazilik unvanına ulaşan 57 yaşındaki Necdet Koca, 37 yıldır Kaynarca ilçesinde yaşamını sürdürüyor. Koca, ulaşım ihtiyacını ise 5 yıl önce aldığı üç tekerlekli ve akülü engelli aracıyla sağlıyor. Yaptığı bir araştırma neticesinde tekerlekli sandalyeye güneş paneli montajı yapıldığını öğrenen Koca, aynı sistemi kendi akülü aracına da monte ettirdi. Koca, güneş panelini taktırdıktan sonra daha fazla kilometre yol gittiğini belirterek, engelli aracıyla istediği her yere gidebildiğini, güneş panelleri sayesinde de yolda kalma kaygısı taşımadığını söyledi. Araç aküsü ile güneş paneli aküsünün dolumu hemen hemen aynı saatte olduğunu belirten Koca, yolda kalma derdinin olmadığını ve 45 kilometre yol kat ettiğini aktardı.

“BUNUNLA BÜTÜN İHTİYACIMI KARŞILAYABİLİYORUM”

Engelli akülü aracına güneş paneli taktıran Necdet Koca, “Elektrikli araba aldım. Arabamın elektrik ihtiyacını gidermek için güneş enerjisi taktırdım. Aküleri doldurmak 6 saat kadar sürüyordu, güneş enerjisiyle bu derdim bitti. Tabi yine güneş enerjisi ile akünün dolma süresi yaklaşık 5-6 saat kadar sürüyor, ama yolda kalma derdim kalmadı. Gaziyim, araç olmadığında evden dışarıya çıkamıyorum. Bu araca her an ihtiyacım var, bununla bütün ihtiyacımı karşılayabiliyorum. Bu cihazı internette görmüştüm, internetten temasa geçtim ve görüştüm. Kendi yerinde takabileceğini söyledi ve fiyat için anlaştık. Çok işime yarıyor” dedi.

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • ufuk Di. 1 yıl önce Şikayet Et
    En az 250 Watt o paneller!
    Cevapla
  • Metin beyaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle geçmiş olsun abi ALLAH şifa versin çok güzel bir sistem yapmışsın
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    80 watlik bi panelle 5 saatte ne dolar be akulerin
    Cevapla
  • Maltepe 1 yıl önce Şikayet Et
    En az 200 Watt o paneller!
    İlk beğenen sen ol
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    80 değil 300w olmasın
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    elektirik iyi ucuz diyorlar idi norvec de bu yil kazik fiat oldu kar da yollarda kalma bir yangin olsa yanana kadar bekle akulerin cevreye verdigi zarar kisaca aku bozulur ise ødeme geldimi kalp var ise gidersin o zaman cevre dostu aku nasil anlarsin firmalar bu tip araba para iyi diye ona geciyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Benzinli araçlar ortalama kaç kilometre bir depoyla gidiyor biliyorsun değilmi ? 600/700 kilometre. Yani doldurman gerek. Şuanda bazı markalar Mevcut araçlarda menzil 400-500 km iken şirketler, bunu 1000 km'ye çıkarmaya çalışıyor. Velevki 450 olsun istanbul ankara arasında muhakkak durup dinleniyon birşeyler yerlende şarj ettiğinde 25 dakikada %80 şarj edebiliyon .%50 tüketilen bataryaya dolum yaparsan 12/15 dakika sürüyor. Eeee bu bile yetmez mi? İNANMADIĞIN TOGG BİNDİĞİNDE SENİ GÖRMEK GEREK. Hangi yüzle bindiğine şahit olmalı insan. BİRKEREDE ŞU MİLLETİNE GÜVEN BE KARDEŞ NE KAYBEDERSİN.
    Cevapla
  • C.Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Birol Kardeş? Elektrikli Araçları sadece Şarj istasyonlarında değil Araçların girebildigi Cafelerde ,Lokantalarda,Otellerde,Pansiyonlarda,Turistik tesislerde hatta Büfelerde bile aynı Telefon gibi Şarj imkanı olacak...Çünkü ayrı bir Gelir kapısı açılıyor.. ..Benzinli-Mazotlu araçlar gibi sadece Benzin istasyonlarına Mahkum olmayacaksınız...Hatta oteller Turistik Tesisler Müşteri Çekmek için Elektrikli Araçlarınız için Şarj imkanı diye Reklam verebilecek. :))
    İlk beğenen sen ol
  • ufuk di 1 yıl önce Şikayet Et
    Millete güveniyoruz ama ... İdare-i zihniyete güvenmiyoruz ...
  • birol 1 yıl önce Şikayet Et
    :-) .. gittin bi yere dinleniyorsun şarj edeceksin .. Tek sen misin? var 30 kişi ne kadar bekleyeceksin. 3 tane şarj varsa şarj başı 10 kişi. 15 dk desen 150 dk . 2,5 saat o da herkes %50 şarj bana yeter derse.... sorun çok
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.