Samsun

Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası

18:58 16 Eylül 2015
Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası

 Samsun'un ev sahipliğinde, Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından düzenlenen Grand Prix Dünya Tekvando Şampiyonası, yarın başlayacak.

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Dünya Tekvando Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan 2. Seri Grand Prix Şampiyonası ile 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası'nın 17-20 Eylül tarihlerinde Yaşar Doğu Spor Salonu'nda gerçekleştirileceğini söyledi.

Yarın başlayacak 6. Para Tekvando Dünya Şampiyonası'na 36 ülkeden 125 sporcu ve 103 idareci katılacağını, Türkiye'nin ise şampiyonada 21 sporcuyla temsil edileceğini bildiren Şahin, 2. Seri Grand Prix Şampiyonası'nın ise 2016 Rio Olimpiyatları'na puan vermesi açısından önem taşıdığına dikkati çekti.

Grand Prix Şampiyonası'na 50 ülkeden 236 sporcu ve 207 idareci ile antrenör katılacağını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Ülkemizi bu şampiyonada 19 sporcu temsil edecek. 2. Seri Grand Prix Şampiyonasına, dünya sıralamasında sıkletlerinde ilk 31 içerisinde yer alan sporcular katılabiliyor. Sporcular içerisinde daha önce 9 olimpiyat şampiyonu, 30 dünya şampiyonu ve 200'ün üzerinde kıta şampiyonu bulunuyor. Bu da 2. Seri Grand Prix Şampiyonası'nın olimpiyat kalitesinde olacağını göstermektedir."

Şahin, Para Tekvando Şampiyonası'nın da önemine işaret ederek, para tekvandonun 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda olimpik spor olarak kabul edildiğini anımsattı. Şahin, "Onun için bu şampiyona, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na giden yolda çok önem taşıyor. Para tekvandoda hem Avrupa'da hem de dünyada başarılı sonuçlar aldık. Gelecek yıllarda da bu başarıları devam ettirip, 2020 olimpiyatlarında para tekvandocularımızdan büyük başarılar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ise şampiyonanın Samsun'da yapılmasına katkı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere tüm bürokratlara teşekkür ederek, sporculara başarı diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.