Samsun

Kızılırmak Deltası'nın güzellikleri balon turlarıyla tanıtılıyor

13:40 21 Eylül 2015
Kızılırmak Deltası'nın güzellikleri balon turlarıyla tanıtılıyor

Samsun'da, Kızılırmak Nehri'nin taşıdığı alüvyonların oluşturduğu doğal özellikleri büyük ölçüde korunabilmiş, Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki tek sulak alanı Kızılırmak Deltası, balon turu ile turistlere tanıtılıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesi işbirliğiyle turizmin geliştirilmesi için Kızılırmak Deltası'nda balon turu başlatıldı.

Turların üçüncü gününde basın mensupları için balonla delta üzerinde tanıtım uçuşu yapıldı.

Hava Sporları Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Burhan Apaydın, balon turunun ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kızılırmak Deltası'nın tanıtılması ve turizm faaliyetlerinin arttırılması kapsamında düzenlenen balon turlarının küçük bir başlangıç olduğunu söyledi.

Sadece balon turları değil, yamaç paraşütleri için de yer ayarlaması yapıldığını ifade eden Apaydın, Kızılırmak Deltası üzerinde bulunan Asarkale'de yamaç paraşütü uçuşları ve doğa sporları yapılacağını sözlerine ekledi.

Balon pilotu Tolga Varol ise 8 yıldır Kapadokya'da uçuş yaptığını ve ilk kez yeşil turizmi tanıtmak için Samsun'da uçuş yaptığını kaydetti.

Karadeniz'in yeşilini ve doğasını yerli ve yabancı turistlere tanıttıklarını işaret eden Voral, 1 ay uçuşların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Platolar, deniz, ırmak, göl, sazlık, bataklık, çayır, mera, orman, kumul ve tarım alanları gibi farklı ekolojik karakterleri barındıran Türkiye'nin Karadeniz kıyısındaki tek sulak alanı Kızılırmak Deltası, gökyüzünden bakıldığında ise Karadeniz'in tüm zenginliğini gözler önüne seriyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.