Samsun

"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

17:19 24 Eylül 2015
"Acemi kasaplar" hastanelik oldu

Samsun, Tokat, Çankırı, Çorum, Sinop, Kastamonu ve Amasya'da kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 358 kişi, hastanelerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi

Samsun, Tokat, Çankırı, Çorum, Sinop, Kastamonu ve Amasya'da kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 358 kişi, hastanelere başvurdu.

Samsun'da bayramın ilk gününde kurban kesmeye çalışırken kesici aletle kendisini yaralayanlar, sabah saatlerinden itibaren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde tedavi edildi.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan 90 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. 

Tokat'ta hayvan pazarlarından büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık alan vatandaşlar, bayram namazından sonra kurban kesmeye başladı.

Bazı vatandaşlar, kurban kesimi sırasında kendilerini de yaraladı. Yaralanan 50 kişi, ambulans ve özel araçlarıyla gittikleri Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Tokat Devlet Hastanesi acil servislerinde tedavi edildi.

Çorum'da belediye tarafından belirlenen kurban kesim merkezleri ile kendilerine ait mülklerde kurban kesmeye veya kasaplara yardım etmeye çalışırken yaralanan 66 kişi, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki çeşitli hastanelere başvurdu.

Çankırı'da ise il merkezi ve ilçelerde kurbanlıklarını kesmeye çalışan 40 kişi, çeşitli yerlerinden yaralanmaları sonucu hastanelere başvurdu. Bıçakla yaralanan ya da kurbanlığı devirmeye çalışırken darbe alan bu kişiler, tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Amasya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga, Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi ile 6 ilçe devlet hastanesine kurban kesimi sırasında kendini yaralayarak başvuranların sayısının 97 olduğunu, bu kişilerin ayakta tedavi edildiklerini söyledi.

Sinop'ta da kurban kesimi sırasında yaralanan 3 kişi, yakınlarının yardımıyla Sinop Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Kastamonu'da kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralanan 30 kişi, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.