Samsun

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Aydemir:

17:13 16 Ekim 2015
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Aydemir:

"Kurban Bayramı öncesinde 11 lira olan fındık, şimdi 13 liraya ulaşmış durumda. Yılbaşına kadar fındık fiyatının 13 ile 15 lira arasında seyredeceğini düşünüyoruz"

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Kurban Bayramı öncesinde 11 lira olan fındık fiyatının 13 liraya ulaştığını, yılbaşına kadar 13 ile 15 lira arasında seyredeceğini düşündüğünü söyledi.

Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce yaptığı açıklamalarda fındık ihracatçıları birliğinin yaptığı 730 bin tonluk rekolte tahminin yanlış olduğunu, bu yıl en fazla 500 ile 550 bin ton arasında rekolte olacağını öngördüğünü söylediğini belirtti.

Bunun sonucunda da fiyatların artacağını ifade ettiğini dile getiren Aydemir, "Kurban Bayramı'nın ardından yaşanan gelişmeler, söylediklerimizi doğrular nitelikte. Fındık fiyatlarında yükseliş başladı. Kurban Bayramı öncesinde 11 lira olan fındık, şimdi 13 liraya ulaşmış durumda. Yılbaşına kadar fındık fiyatının 13 ile 15 lira arasında seyredeceğini düşünüyoruz" dedi.

Aydemir, özellikle yüksek kesimlerde fındık üreten çiftçilere ilişkin verilen alan bazlı desteklemelerinin bu yıl muallakta kalması nedeniyle üreticilerin zor durumda kaldığını ifade etti.

Fındığın en büyük ihracat ürünü olduğuna dikkati çeken Aydemir, yüksek kesimlerde sadece fındıktan gelen elde eden çiftçilere alan bazlı desteklemelerin yeniden gündeme gelmesi ve destekten yararlandırılmaları gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.