Samsun

İlkadam Belediyesi çalışmaları

16:21 20 Ekim 2015
İlkadam Belediyesi çalışmaları

 İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yaptıkları ve yapacakları projeler hakkında bilgi verdi.

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde İlkadımlı bayanları ağırlayan Tok, yaptığı konuşmada, söz verdikleri projelerin sırasıyla hayat bulduğunu söyledi.

Hayata geçirdikleri ve yapacakları projeleri anlatan Tok, 18 Ağustos’ta Derebahçe Sosyal Tesislerini, 19 Ekim'de ise Türkiye’nin en büyük gençlik merkezinin temellerini attıklarını belirtti.

İnsana dokunan projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini dile getiren Tok, şöyle devam etti:

"Derebahçe Mahallesi'nde bin 500 kişilik düğün salonu, engelsiz çocuk oyun parkı, düğün ve nikah salonları, etüt merkezleri, cep sinema salonu, fitness salonu, kafeterya, mescit ve otopark gibi birçok hizmeti halkımızın hizmetine sunuyoruz. 2016 Nisan ayında Derebahçe Sosyal Tesisimizin inşaatı tamamlanıyor. Çatalarmut Mahallesi'ne Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini inşa ediyoruz. Bu merkezimizde voleybol ve badminton spor sahaları, 600 kişilik çok amaçlı salon, gençlerin katılacağı el sanatları, folklor ve müzik kursları, fitness salonu, 4 derslik, zeka oyunları ve bilgisayar dersliği, kütüphane olacak. 3 mahallenin kesiştiği mevkide 13 mahalleye doğrudan hitap eden İlkadım Gençlik Merkezimiz, 170 bin gencimizin istifade edebileceği bir merkez olacak."

Gelecek yıl da birçok hizmetin gerçekleşeceğini vurgulayan Tok, "2016 Haziran ayı içerisinde yeni belediye hizmet binamızın temelini atmayı planlıyoruz. Kıran Mahallesi Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yanı, Ulugazi TOKİ konutları önünde belediyemize ait 19 dönümlük alana belediye binamızı konuşlandıracağız. İlçemize yakışan, çağın modern teknolojik imkanlarından istifade edilerek iki ayrı hizmet binasında verdiğimiz belediye hizmetlerini tek çatı altında toplayacağız" dedi.

Samsun'un en çok tercih edilen mekanları arasında yerini alan Ihlamur Cafe Restaranın Karadeniz yöresine ait 82 çeşit zengin menüsü ile ziyaretçilerin uğrak mekanı olduğunu dile getiren Tok, Kışla, Kazım Karabekir ve Derebahçe mahallelerine halı saha, çocuk oyun parkı, spor aletleri, dinlenme mekanları ve sosyal donatı alanlarının olacağı 750 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini anlattı.

Samsun ekonomisin temel aktörü olan esnafı düşünen belediyecilik icra ettiklerine dikkati çeken Tok, Prestijli Cadde ve Sokaklar Projesi kapsamında Samsun'un eski alışveriş caddeleri üzerine bir dizi çalışma başlattıklarını söyledi.

Kuyumcular Caddesi'nde yol ve peyzaj çalışmalarının yapıldığını belirten Tok, "Vatandaşların alışverişlerini yoğun olarak yaptıklarını bu bölgelerde prestijli cadde ve sokak düzenleme çalışmalarımızı diğer ticaret merkezlerinde de yapmayı düşünüyoruz. Kuyumcular Caddesi, Samsun'umuz için önemli bir alışveriş noktasıdır. Merkezin altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlandı. Bizler de yol yapımı ve düzenleme çalışmalarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.