Samsun

Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı

11:06 10 Kasım 2015
Büyük Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 77'nci yılı

Atatürk, yılında Samsun'da törenle anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Samsun'da anıldı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saat 09.05'te 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bando Takımı eşliğine İstiklal Marşı okundu. Vali İbrahim Şahin, törenin ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. 

Şahin, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü'ü, ebediyete intikalinin 77. yılında milletçe minnet, rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Milletin Atatürk'ün bıraktığı eseri sonsuza kadar yaşatmak ve çağdaş uygarlık seviyesine üstüne çıkarmak için çalıştığını dile getiren Şahin, "Ulusça birlik ve beraberlik içinde aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun" ifadelerini kullandı. 

Törenin ardından Gazi Müzesi'ne geçen protokol üyeleri, burada Atatürk'ün kullandığı eşyaları inceledi. Anma etkinlikleri, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla sona erdi.

Törene Vali Şahin'in yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.