Samsun

Belediye Başkanı Tok, ZİÇEV öğrencileri ve aileleri ile buluştu

13:24 11 Kasım 2015
Belediye Başkanı Tok, ZİÇEV öğrencileri ve aileleri ile buluştu

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencileri ve aileleri ile bir araya geldi. 

Tok, İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'ndeki toplantıda, zihinsel yetersiz çocuklar ve aileleriyle sohbet etti.

Hükümet tarafından engellilere ve engelli ailelerine yapılan yeniliklerin ve çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini anlatan Tok, engellilerin atık daha iyi şartlarda eğitim aldıklarını, bu şartların her geçen gün iyileştiğini kaydetti.

Zihinsel yetersiz çocuklar için "dünya tatlısı çocuklar" ifadesini kullanmanın doğru olacağını belirten Tok, "Ben bu vakfa 'Dünya Tatlısı Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı' diyorum. Gerçekten bu yavrularımız dünyanın en tatlı çocukları. Bu dünya tatlısı çocuklarımızın anneleri babalarını gösterdikleri sabır ve bu özveriden dolayı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın hayata tutunmaları, dışarı açılmaları yönündeki çalışmalarından ve faaliyetlerinden dolayı önemli bir görevi itina ile yerine getiren ZİÇEV Başkanımızı ve yönetimini de kutluyorum" dedi.

Devletin artık engellilere ve ailelerine kalkan olduğunu vurgulayan Tok, şunları kaydetti:

"Hükümetimizin engelliler için yaptığı yenilikler ve çalışmalar, bu yöndeki destekler azımsanmayacak kadar fazla. Bu vesileyle zamanında geri planda kalmış çocuklarımız şimdi eğitim yuvalarında çok kaliteli şekilde eğitimlerini alıyor. Bundan dolayı hükümet yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Şöyle 10 öncesine döndüğümüz zaman, duruma hepimiz şahit olduk, engelliler için neredeyse hiç yatırımlar yoktu, ilgi yoktu. Çocuklar aileleriyle maalesef çaresizce herhangi bir eğitim olmadan, bu yönde yapacakları olmadan bekliyordu. Şimdi engelli çocuklarımıza, yetişkinlerimize, vatandaşlarımızla hükümet adeta kalkan olmuştur, onlar için hiçbir şey gözardı edilmeden çalışmalar sürdürülmüştür. Sivil toplum örgütleri, bu tür vakıflar ve dernekler çok önemli görev icra ediyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.