Samsun

Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

11:06 24 Kasım 2015
Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

Samsun Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, kadın hastalıkları uzmanı Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti

Samsun Tabip Odası üyeleri ve sağlık çalışanları, özel bir hastanede görevli kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, Dağdemir için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Samsun Tabip Odası Başkanı da olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Özkan, burada yaptığı açıklamada, sağlıkta şiddeti kınadıkları belirtti.

Bir başka hekim arkadaşlarını menfur bir hadise sonucu ebediyete uğurlamanın acısını yaşayalı 6 ay bile olmadığını anlatan Özkan, "Maalesef, yine ilimizde bir sağlık çalışanı doktor Aynur Hanım, menfur bir hadise sonucu katledildi. Telafisi olmayan acı içerisindeyiz. Hemşire olsun, doktor olsun sağlık çalışanlarına, hizmetinin doğasında olan yakın ilişkisinin ağır bedeli ödetiliyor" dedi.

Sorunları konunun paydaşlarına pek çok kez ilettiklerini, önceki doktor cinayetinin ardından yürüyüş düzenlediklerini dile getiren Özkan, ama bugün bulundukları noktadan ileri gitmediklerini gördüklerini söyledi.

Sorunların çözümü için acil şekilde adım atılmasını isteyen Özkan, şunları kaydetti:

"Şiddete ciddi yaptırımların uygulanmasını istiyoruz. Oysa bugün çözümün paydaşı olmasını istediğimiz grupların maalesef sorunun paydaşı olduğunu görüyoruz. Mesela televizyonda doktora hakaret, sağlık haberleri üzerinde reyting ve tiraj kaygısı, bizi hedef haline getiriyor. Bunlar olmadığı sürece maalesef acı içerisindeki söylemlerimiz devam edecek. Bir yere varamadan, başka bir arkadaşımızın ne zaman saldırıya uğrayacağını düşünerek yaşamaya devam edeceğiz. Buna rağmen aynı şevkle fedakar ve cefakar sağlıkçılar, çalışmalarına devam edecek. Bir kez daha Aynur Dağdemir'i kaybetmenin acısıyla kendisine Allah'tan rahmet, çok değerli eşine, çocuklarına, akrabalarına, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.