Samsun

Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

12:13 24 Kasım 2015
Samsun'da kadın doktorun öldürülmesi

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler, özel bir hastanede görevli kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etti.

Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, öğrenciler ve Dağdemir'in ikiz kızları Başak ve Tuğçe Dağdemir, saldırıyı kınadı. Başak Dağdemir, annesi Aynur Dağdemir'in çalıştığı hastanede kullandığı tanıtım kartını boynunda taşıdı.

Tıp Fakültesi Sekreteri Mehmet Özçelik, burada yaptığı konuşmada, Dağdemir'in birlikte çalıştığı kadın sağlık çalışanına yönelik şiddeti önlemeye çalışırken vahşice öldürüldüğünü söyledi.

İnsanlık dışı saldırıyı kınadıkları dile getiren Özçelik, övgüyü hak eden sağlık çalışanlarının çirkin saldırılarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Özçelik, "Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet ve hakaret, artık neredeyse rutin bir hal almıştır. Bunun son örneği biricik meslektaşımız Aynur Dağdemir'e yapılan menfur saldırı olmuştur" dedi. 

Doktorların tüm zorluklara rağmen fedakarca görev yaptığını vurgulayan Özçelik, şunları kaydetti:

"Buna rağmen sağlık çalışanlarını düşman gibi gören zihniyetin hem insani hem de ahlaki zafiyetinin olduğu bir gerçektir. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirenleri, varsa azmettiricileri, nefretle lanetliyoruz. Vatandaşlarımızı kadına ve sağlıkçıya yönelik bu tür insanlık dışı saldırılara karşı daha duyarlı olmaya, yetkilileri de sağlık çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması için kalıcı ve caydırıcı tedbirler almaya çağırıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.