Samsun

24 Kasım Öğretmenler Günü

14:18 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Samsun Valisi İbrahim Şahin,  "Öğretmenlerin de imamların da muhtarların da askerlerin de kısaca gözümüzün önüne getirdiğimiz her kesimin eğitime katkı sağlaması gerekiyor. Eğer biz bir şey istersek mutlak suretle gerçekleşir" dedi. 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki devam etti.

Buradaki törende konuşan Vali Şahin, öğretmenlerin günlerini kutladı. Türkiye'de ciddi sorunlar yaşandığını dile getiren Şahin, Samsun'da özel bir hastanede görevli kadın hastalıkları uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Saldırganın önce başka birini yaraladığını, ardından tartışma sırasında eski eşi ile arasına giren Dağdemir'e saldırdığını anlatan Şahin, "Bir psikopatın dışarıda birine bıçak saplaması, eski eşi ile kavgaya tutuşması sonucu onları ayırmaya kalkan bir doktora bıçakla saldırması... O kadar derin vuruyor ki kesilen yerden kalp masajını doktorlar bizzat kalbine yapmaya çalışıyor. Bu doktorun hayatını kaybetmesi, yine aynı şahsın camdan atlayıp ölüme uçması hepimizi düşündürmektedir" ifadelerini kullandı.

Bu olumsuzlukların sadece öğretmenlere yüklenilmemesi gerektiğini ama bir şekilde kendileriyle somutlaşan bir yükümlülük altına girdiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Gerek aldığımız terbiye gerek inancımız gereği aslında bu tarz olumsuzluklar içine girmememiz gerekiyor ama ne yazık ki her gün bu tür haberler olmaya başladı. Bugün öğretmenlerimiz için güzel şeylerin söylenmesini isterim. Süslü laflar edelim ama emin olun herkes gibi bizim de ciğerimiz yanıyor. Beni eleştiren yazarlara da söyledim, dedim ki somut bir öneri getirin. 'Valiyi göreve davet ediyoruz, güvenlik güçlerini göreve davet ediyoruz'. Görevdeyim ben ama bu tarz bir olayı gördüğümüzde işin içinden çıkamıyoruz."

Tek hedefin eğitim olduğuna değinen Şahin, "Eğer eğitim konusunda mesafe alamazsak daha bu nutuklar çok söylenir, çok insanın canı yanar. Onun için eğitimin sadece öğretmenlerin yapmak zorunda kaldığı bir iş olmadığı inancıyla söylüyorum. Öğretmenlerin de imamların da muhtarların da askerlerin de kısaca gözümüzün önüne getirdiğimiz her kesimin eğitime katkı sağlaması gerekiyor. Eğer biz bir şey istersek mutlak suretle gerçekleşir. Sadece imkansızlar zaman alır" diye konuştu.

Vali Şahin, öğretmenlerin sorunlarını bildiğini, kendisinin de bir öğretmen olduğunu belirterek, "Ben de bir kamu görevlisiyim. Az önce yavrumuz okudu şiirini, 'ben öğretmen olmak istiyorum'. Öğretmen olduktan sonra da 'maaşımı beğenmiyorum'. Ben de beğenmiyorum. Hakikaten beğenmiyorum. Ben de buraya gelinceye kadar şu an aldığım maaşın iki katı maaş alıyordum ama kimse zorlamıyor. Bırakabiliriz, bırakabilirsiniz ama bu konuşmayı salondaki öğretmenlerin samimiyetine güvenerek yapıyorum" dedi.

- "55 Öğretmen, 55 Hikaye" projesi

Samsun Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise öğretmenlerin ışık gibi olduğunu, karanlıkta kalan her öğrencinin bu ışığı aradığını ifade etti. Dünyanın en saygın mesleklerinden birinin öğretmenlik olduğunu vurgulayan Girgin, bu mesleğin mensubu olarak kendini şanslı hissettiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü oratoryosu sahnelendi. Aday öğretmenlerin öğretmenlik yeminini etmesinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri verildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "55 Öğretmen, 55 Hikaye" proje yarışmada başlarından geçen ilginç olayları, hayatlarında iz bırakan anıları aktararak birinci olan Terme Darüşşifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Ülkü İrtem, ikinci olan Terme Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmeni Yılmaz İmanlık, üçüncü olan Çarşamba Alibeyli Gülhan Yusuf Yön İlkokulu Tuğba Aycan, mansiyon ödülüne layık görülen İlkadım Anaokulu Öğretmeni İkbal Gemici'ye de ödülleri verildi. 

Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin seslendirdiği Öğretmen Marşı'nın okunmasının ardından program sona erdi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.